Foto: Estrādes leģendai Laimai Vaikulei - 60 (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pazīstamā latviešu dziedātāja Laima Vaikule, kura ievērojamu popularitāti guvusi arī Krievijā, iemantojot Krievijas superzvaigznes statusu, šodien, 31. martā svin savu 60. dzimšanas dienu.

Dziedātājas Laimas Vaikules karjera iesākās divpadsmit gadu vecumā, kas viņa sākusi uzstāties kopā ar Latvijas Radio un televīzijas orķestri. Pēc pamatskolas pabeigšanas Vaikule mācījusies medicīnas skolā, paralēli strādājot ātrajā palīdzībā.

Plašāku atpazīstamību dziedātāja ieguva 1985. gadā, kad uzsāka sadarbību ar Raimondu Paulu. Pēc uzstāšanās dziesmu aptaujā «Dziesma 86» (Песня-86) ar Paula komponēto dziesmu «Nakts ugunskurs» (Ночной костер), Vaikule kļuva pazīstama visā PSRS teritorijā, pēc tam dziedātāja uzvarēja daudzos konkursos un sniedza koncertus Japānā, ASV, Vācijā, bet pēc PSRS sabrukuma - valstīs, kas izveidojās no tās bijušajām republikām.

Dziedātāja jau izsenis darbojas Jūrmalas starptautiskā konkursa «Jaunais Vilnis» žūrijā.

Pirms savas dzimšanas dienas Vaikule intervijas nav sniegusi ne Latvijas, ne Krievijas žurnālistiem, jo viņa savu jubileju nesvinēšot. Vaikule medijiem atklājusi, ka dzimšanas dienu neplāno svinēt ar solo koncertu, jo nevēlas šajā dienā patosu un oficiālas uzrunas, savā dzimšanas dienā viņa vēloties aizbēgt.

Laima Vaikule vienmēr centusies izskatīties satriecoši un sievišķīgi pievilcīgi. Vaikule gada sākumā paudusi savas domas, ka sieviete būs sievišķīga, ja viņu mīlēs. «Ja sievieti ienīst, viņa būs kā iebiedēts zvērēns. Ir jābūt mīlētai, līdz ar to mūsu sievišķība ir vīriešu rokās,» ziņo žurnāls «Kas Jauns».

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu