Lemj par četru graustu piespiedu sakārtošanu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 31. martā, Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja četrus lēmumus par pilsētā esošo graustu piespiedu sakārtošanu. Tie ir dažādiem privātīpašniekiem piederoši grausti Ojāra Vācieša ielā 2B un Juglas ielā 9, kā arī vecā atrakciju vilcieniņa stacijas ēka Mežaparkā. Tāpat tiks nojaukta Rīgas Brīvostas pārvaldei piederošā ēka Flotes ielā 11, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Grausts Ojāra Vācieša ielā 2B atrodas uz VAS «Latvijas dzelzceļš» piederošas zemes. Arī VAS «Latvijas dzelzceļš» īpašniekam ir vairākkārt lūdzis izpildīt saistības par nekustamā īpašuma uzturēšanu un apsaimniekošanu. Tāpat pašvaldības uzliktā paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa likme nav bijusi motivācija novākt šo ugunsgrēkā cietušo graustu, no kura palikušas tikai nenoturīgas mūra ārsienas, kā arī apdeguši koka konstruktīvi elementi. Tādēļ Rīgas domes lēmums par piespiedu sakārtošanu paredz, ka īpašniekam divu nedēļu laikā no Rīgas domes lēmuma spēkā stāšanās dienas grausts ir jānorobežo un tas jānojauc četru mēnešu laikā.

Vēl viens gandrīz pilnībā nodedzis grausts ir kādreizējā atrakciju vilcieniņa stacijas ēka Mežaparkā, kas pieder vairākiem privātīpašniekiem. No ēkas palikuši tikai koka konstrukciju fragmenti un mūra skursteņi, kas jebkurā brīdī var sabrukt. Objekts atrodas plaši apmeklētas aktīvās atpūtas vietas - Mežaparka teritorijā un apdraud sabiedrisko drošību. Tādēļ palikušo virszemes konstrukciju demontāža un teritorijas attīrīšanas darbi būs jāpabeidz ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no Rīgas domes lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Privātais grausts Juglas ielā 9 ir agrākais alus bārs. Apsekojot ēku, tika secināts, ka ēka ir tik sliktā tehniskā stāvoklī, ka atjaunošana, izmantojot esošās konstrukcijas, nav iespējama. Lēmums par piespiedu sakārtošanu uzdod īpašniekiem ēku demontēt ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā. Savukārt kādreizējā administratīvā ēka Flotes ielā 11 pieder Rīgas Brīvostas pārvaldei un pašvaldība piekrīt, ka Rīgas Brīvostas pārvalde to par saviem līdzekļiem nojauc.

Ja domes lēmumos graustu sakārtošanai noteiktie termiņi netiks ievēroti, to piespiedu izpildi nodrošinās Rīgas domes Īpašuma departaments, izdevumus piedzenot no īpašniekiem.

Lēmumi par graustu sakārtošanu stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas domes sēdē.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu