Latvijā bedrīšu remontu vienlaicīgi veiks aptuveni 100 brigādes (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien oficiāli beidzas autoceļu ziemas uzturēšanas sezona un līdz ar to būtiski mainās arī ceļu uzturēšanas darbu specifika, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Latvijas Valsts ceļi».

Mainoties sezonai, lielāka uzmanība vispirms tikšot pievērsta asfaltēto ceļu seguma bojājumu remontam un satiksmes organizācijas līdzekļu atjaunošanai, lai veicinātu drošu un efektīvu satiksmi valsts autoceļu tīklā. Iestājoties laikapstākļiem, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra nav gaidāma zemāka par plus pieciem grādiem pēc Celsija, tiks sākti bojātā asfalta seguma remontdarbi jeb tā saucamais bedrīšu remonts. Plānots, ka bedrīšu remontu vienlaicīgi veiks aptuveni 100 brigādes visā valsts teritorijā. Līdzko būs apžuvuši grantētie ceļi, tiks līdzināti un atjaunoti arī tie.

Tāpat kā ziemā, arī vasarā ceļu uzturēšanas darbi tiks veikti prioritārā secībā, pamatojoties uz uzturēšanas klasēm - A (augstākā), B, C un D (zemākā). Tās ir noteiktas pēc autoceļu sociālekonomiskās nozīmes un transporta plūsmas izvērtēšanas. Tas nozīmē, ka vispirms tiks sakārtoti svarīgāko un noslogotāko maršrutu autoceļi.

Asfaltēto ceļu segumu bojājumi A uzturēšanas klases autoceļos tiks saremontēti līdz 1.jūnijam, līdz 15. jūnijam - B uzturēšanas klases ceļos un līdz 1. jūlijam - C un D uzturēšanas klases ceļos.

Uzņēmums aicina autovadītājus ziņot par bedrēm uz valsts ceļiem pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī «twitter.com/LVceli».

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu