Imantas pedofils varētu atkal uzbrukt meitenēm (98)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija) neizslēdz, ka joprojām nenotvertais Imantas pedofils varētu atkal uzbrukt meitenēm.

«Izslēgt mēs to nevaram, ka tas nenotiks. Skaidrs, ka šeit ir viss ir saistīts ar personas psiholoģisko portretu un viņa uzvedību. Ir skaidrs, ka viņš nav normāls cilvēks,» atbildot uz aģentūras BNS jautājumu, vai pedofils varētu pastrādāt jaunus noziegumus, sacīja Kozlovskis.

Iekšlietu ministrs uzsvēra, ka «lieta, protams, ir ļoti nopietna», par ko liecina arī lielā policistu skaita iesaistīšanās noziedznieka meklēšanā.

«Joprojām aicinām sabiedrību uz sadarbību. Persona vēl nav notverta, bet ir atklāts DNS paraugs. Acīmredzot, šī persona tomēr lasa ziņas, skatās televīziju un saprot, ka tiek meklēta. Un iespējams, ka šobrīd apzināti ir aizgājusi pagrīdē. Kamēr šī persona netiks notverta, policija nekādu atslābumu nepieļaus,» viņš uzsvēra.

Jau ziņots, ka jauns vīrietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem Pārdaugavā uzbrucis četrām mazām meitenēm, kuru dzīvesvieta ir Dammes vai Zentenes ielā. Bērnu vecāki tiek aicināti nekavējoties ziņot policijai, ja tiek manīta kāda aizdomīga persona pie bērnu rotaļu laukumiem, kāpņu telpām vai citām līdzīgām vietām.

Policija pieļauj, ka arī pats uzbrucējs dzīvo vai kādreiz ir dzīvojis Imantā. Tāpat tiek pieļauta iespēja, ka varmāka varētu būt atpalicis garīgajā attīstībā.

Pastāv iespēja, ka viņš pats bērnībā varētu būt cietis no līdzīgiem uzbrukumiem, un šā iemesla dēļ policija pašlaik pārbauda cilvēkus, kas kļuvuši par dzimumnozieguma upuriem pirms pieciem un vairāk gadiem.

Kopumā policija pārbaudījusi 119 pēc izskata pedofilam līdzīgos cilvēkus, kā arī ieguvusi aptuveni 80 DNS paraugu no pārbaudītajām personām, taču neviens no DNS paraugiem nesakrita ar iepriekš iegūto paraugu.

Imantā izveidotas vairākas iedzīvotāju patruļas, kas, sadarbojoties ar Valsts policiju, cenšas nākts noziedzniekam uz pēdām. Policija arī veikusi izglītojošas akcijas skolās, bērnudārzos un citviet.

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu