Prezidents apžēlo par slepkavību notiesātu vīru (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: onesecbeforethedub, CC BY-NC-SA 2.0

Valsts prezidents Andris Bērziņš apžēlojis 82 gadus vecu vīru, kurš 2009.gadā bija notiesāts par slepkavību.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē aģentūra LETA noskaidroja, ka Valsts prezidents pagājušā nedēļā apžēlojis par slepkavībām, miesas bojājumu nodarīšanu un laupīšanu notiesātus trīs ieslodzītos. Viens no viņiem atbrīvots pilnīgi, bet diviem samazināti soda termiņi.

Pilnīgi no pamatsoda izciešanas atbrīvots 1932.gadā dzimis vīrietis, kuram pagājušajā nedēļā bija dzimšanas diena. Vīrietis ar Bauskas rajona tiesas 2009.gada 21.janvāra spriedumu bija notiesāts ar brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem.

Valsts prezidents apžēlojis arī 1984.gada dzimušu vīrieti, kurš ar Rīgas apgabaltiesas 2006.gada spriedumu notiesāts ar brīvības atņemšanu uz 12 gadiem, mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trīs gadiem par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Notiesātais atbrīvots no pamatsoda izciešanas, nosakot brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem un diviem mēnešiem.

Tāpat prezidents apžēlojis 1988.gadā dzimušu notiesāto, kurš ar Kuldīgas rajona tiesas 2007.gada spriedumu bija notiesāts ar brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem, mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz vienu gadu par laupīšanu, tīša vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu un vēl kādu mantisku noziegumu. Notiesātais daļēji atbrīvots no pamatsoda izciešanas, nosakot brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu