Pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus un nemaksāt sodu? Tas ir reāli (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Richo.Fan, CC BY-SA 2.0

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) janvārī uzsācis kriminālprocesu pret Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonu par iespējamo dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. 

Kā informē KNAB pārstāvji, izmeklēšanā noskaidrots, ka valsts amatpersona, pārsniedzot piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, pēc vairāku personu lūguma devusi norādījumus VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonām nepamatoti samazināt personām piemērotos administratīvos sodus par izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē vai nepamatoti atbrīvot personas no administratīvā soda.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai šobrīd KNAB izmeklētājs atzītu vienu amatpersonu par aizdomās turēto dienesta pilnvaru pārsniegšanā (Krimināllikuma 317.panta pirmā daļa).

Aizdomās turētajai personai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tajā skaitā aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus.

KNAB informē: «Lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, kriminālprocesa ietvaros ir veiktas atsevišķas procesuālās darbības.»

Izmeklēšanas interesēs KNAB šobrīd sīkāku informāciju nesniedz.

Jāatgādina, ka aģentūra LETA pirmdien vēstīja par VP Kurzemes reģiona pārvaldes iecirkņa priekšnieka Ģirta Kokina atstādināšanu no amata. LETA vēstī, ka KNAB pret amatpersonu uzsācis kriminālprocesu.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu