Timrots Rīgas domē iesniegs priekšlikumus parkomātu uzlabošanai (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

TV raidījuma «Zebra» vadītājs Pauls Timrots otrdien iesniegs priekšlikumus Rīgas domei, kā uzlabot galvaspilsētas autostāvvietu kases automātus (parkomātus). Idejas to ergonomikas pilnveidošanai izstrādātas kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas funkcionālā dizaina studentiem, «Apollo» informēja Timrots.

Tikšanās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) paredzēta otrdien plkst.11 domē, kur klāt būs arī Latvijas Mākslas akadēmijas studenti.

«Skatoties, kā cilvēki snaikstās gar parkomātiem, sapratu, ka kaut kas īsti kārtībā nav. Tāpēc nolēmu kopā ar studentiem veikt pētījumu - cik ērti un ātri lietojami ir pilsētas parkomāti? Lai šim darbam būtu kāda jēga, nolēmām tos iesniegt Rīgas domē,» iniciatīvu skaidro Timrots.

Pēc martā veiktā pētījuma jau zināmi galvenie secinājumi - autostāvvietu kases automātos, kur jānorēķinās ar maksājumu karti, ir pārāk daudz informācijas, tā grūti uztverama, vairāki displeji, kas rada apjukumu, daudz lieku un mulsinošu pogu, turklāt daļa no tām nedarbojas. Grūtības sagādā arī parkomāta augstums un leņķis, jo gara auguma cilvēkiem nākas stipri saliekties.

Studenti ir izstrādājuši priekšlikumus par parkomāta novietojumu un primāro informāciju tajā, par paša kases automāta izmēriem un tā detaļām, kā arī par veicamo maksāšanas darbību secību un skaidrību. Domē tie tiks iesniegti kopā ar ilustratīviem paraugiem.

Vimeo

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu