Šonedēļ Nacionālajā teātrī varēs redzēt Liepājas teātra iestudējumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šonedēļ – trešdien un ceturtdien (2. un 3. aprīlī) – Nacionālajā teātrī viesosies Liepājas teātris, piedāvājot skatītājiem noskatīties divus iestudējumus - muzikālo izrādi bērniem «Sprīdītis» un muzikālo leģendu «Minhauzena precības». Abas Valda Lūriņa režisētās izrādes tapušas, sadarbojoties ar komponistu Valdi Zilveri un dzejnieku Jāni Peteru, «Apollo» pastāstīja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

«Sprīdīti», kas tapis pēc Annas Brigaderes lugas motīviem būs iespējams noskatīties 3. aprīlī plkst. 11:00.

«Sprīdītī» aplūkotā tēma par Laimes zemi, kas beigās izrādās paša mājas, ir aktuāla arī šobrīd – šīs tēmas aktualitāte izrādi darīs interesantu arī pieaugušajiem, bet bērnus sagaidīs pasaule, kur līdzās reāliem varoņiem – Sīkstulim, princesei Zeltītei, Lienītei, pamātei un citiem – eksistēs arī fantāzijas tēli – Vēja māte, Meža māte, Milzis Lutausis, kā arī pats Nelabais.

Titulloma izrādē uzticēta aktierim Rolandam Beķerim, kurš par izrādi saka: «izrādē necenšamies bērniem iestāstīt, ka nekur nav tik labi, kā mājās, bet mācām, kā nebūt vienaldzīgiem, saprast savas kļūdas un nebaidīties tās atzīt.» Pārējās lomās – Laura Jeruma, Anda Albuže, Inese Jurjāne, Leons Leščinskis, Sigita Jevgļevska, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis, Mārtiņš Kalita, Edgars Ozoliņš, Pēteris Lapiņš, Kaspars Kārkliņš, Ilze Jura un Everita Pjata.

Savukārt 2. un 3. aprīļa vakaros (plkst. 19:00) skatītāji varēs sakot līdzi Minhauzena gaitām.

Mierīgu vakaru Duntes muižā izjauc princeses un viņas pavadoņu ierašanās. Kopā ar raibo kompāniju ierodas arī Minhauzens, kuru visi pazīst kā lielāko meli un sapņotāju. Viņa stāsti sadusmo pils īpašnieci Jakobīni, bet uzjautrina pārējos viesus. Un tikai vienam cilvēkam Minhauzens spēj atklāt savu patieso dabu – ilgas pēc sapņu zemes Ulubeles, kur paslēpties no ikdienas kņadas – zemes, kur vienmēr spīd saule, kur nabagais jūtas bagāts un ikviens spēj patiesi mīlēt… Kas tad šodien ir Minhauzena neiespējamo stāstu pamatā? Galvenokārt - ironija, jo tas ir vienīgais veids, kā eksistēt pasaulē, kura uzskata Tevi par nenormālu.

«Es nemeloju, nē, es dzīvi svinu, un visos jūsos Dievu atdzīvinu,» šādus vārdus Minhauzenam veltījis dzejnieks Jānis Peters, kurš radījis tekstus Valda Zilvera oriģināldziesmām. Oriģinālie un laikmetīgie, bet Zīverta garu saglabājušie Petera teksti, veiksmīgi papildina dramaturģisko materiālu, lai vēl niansētāk atklātu varoņu dvēseļu peripetijas.

Minhauzena lomu atveido Mārtiņš Kalita, viņa mīļoto Jakobīni – Everita Pjata. Pārējās lomās – Laura Jeruma, Sigita Jevgļevska, Edgars Pujāts, Gatis Maliks, Armands Kaušelis, Anita Kvāla, Kaspars Kārkliņš, Inese Jurjāne, Rolands Beķeris, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Marģers Eglinskis, Edgars Ozoliņš, Pēteris Lapiņš, Agnese Jēkabsone, Ilze Jura un Anete Berķe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu