Karjeru beidz spēcīgie austriešu kamaniņu braucēji Lingeri (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējie olimpiskie čempioni kamaniņu sportā divnieku ekipāžām Andreass un Volfgangs Lingeri noslēguši savu sportistu karjeru.

Brāļi Lingeri triumfēja 2006. un 2010.gada olimpiskajās spēlēs, bet pagājušajā mēnesī Sočos neizmantoja iespēju tikt pie trešā zelta un samierinājās ar sudrabu, piekāpjoties vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Ārltam.

Kā zināms, 2010.gadā Vankūverā tikai Lingeriem piekāpās Latvijas sportisti Andris un Juris Šici, bet Sočos latviešu brāļi atkal palika uzreiz aiz austriešiem, izcīnot trešo vietu.

Volfgangs Lingers izteicies, ka «mēs abi esam ģimenes cilvēki, turklāt mūsu uguns nedeg tik spēcīgi, kā tam vajadzētu. Ja nevari atdot visus 100%, nevajag sacensties».

Brāļi Lingeri vienā pārī brauca 16 gadus, trīs reizes uzvarot pasaules čempionātā, triumfējot 15 Pasaules kausa posmos un 2011./12.gada sezonā kļūstot par Pasaules kausa ieguvējiem.

Tāpat viņi 2010.gadā Siguldā triumfēja Eiropas čempionātā. Savukārt kopā olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos austrieši ieguva 14 godalgas, no kurām trīs izcīnītas komandu sacensībās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu