Van Gāls gatavojas kļūt par Anglijas kluba galveno treneri (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais Nīderlandes speciālists Luijs van Gāls nākamajā sezonā būs Anglijas premjerlīgas kluba «Tottenham Hotspur» galvenais treneris, atklājis cits šīs valsts futbola leģenda Rūds Gullits.

Van Gāls pašreiz vada Nīderlandes izlasi, taču pēc vasarā gaidāmā Pasaules kausa 62 gadus vecais speciālists grasās pamest valstsvienību. Tiek ziņots, ka viņš izrādījis interesi doties Anglijas virzienā.

Kā zināms, «Tottenham Hotspur» tikai decembrī galvenā trenera amatā apstiprināja Timu Šervudu, kurš tika pie 18 mēnešu ilga kontrakta. Tomēr premjerlīgā komandai nesokas pārāk spoži, atrodoties vien sestajā vietā.

Tiek lēsts, ka van Gāls jau esot ticies ar «Tottenham Hotspur» vadītāju Danielu Leviju.

«Uzskatu, ka vienošanās ir panākta, tomēr nekad neko nevari zināt droši,» izteicies Gullits.

Van Gāls par Nīderlandes izlases galveno treneri kļuva 2012. gadā, bet pirmo reizi viņš šo amatu ieņēma laikā no 2000. līdz 2002. gadam. Viņa vadībā Nīderlandei izdevās kvalificēties vasarā Brazīlijā gaidāmajai Pasaules kausa izcīņai.

Lielākos panākumus van Gāls sasniedzis, strādājot ar klubiem. Kādreizējais «Barcelona» un Amsterdamas «Ajax» komandu galvenais treneris 2008./2009. gada sezonā Nīderlandes čempionātā palīdzēja uzvarēt "AZ Alkmaar" komandai. Tāpat van Gāls divas reizes pēc kārtas - 1998. un 1999. gadā - kopā ar klubu «Barcelona» kļuva par Spānijas čempionu.

Pirms atkārtotas kļūšanas par Nīderlandes valstsvienības galveno treneri van Gāls strādāja ar Vācijas klubu Minhenes «Bayern».

Nīderlandes izlase gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā spēlēs B apakšgrupā kopā ar pašreizējo čempioni Spāniju, Čīli un Austrāliju.

Kā zināms, Nīderlande ir arī viena no Latvijas izlases pretiniecēm 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Tajā ciklā Nīderlandes izlasi vadīs pazīstamais Gūss Hidinks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu