Katra desmitā viena eiro monēta Latvijā vairs nav ar Mildas attēlu (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par spīti bažām, ka pēc eiro ieviešanas Latvijā strauji izzudīs mūsu pašu monētas ar Mildas attēlu, 90 dienas pēc eiro ieviešanas arvien 90% viena eiro monētu ir ar Mildas attēlu, liecina bankas «Citadele» inkasācijas dienesta apkopotā informācija.

Lai arī gada sākumā, kad Latvijā tika ieviests eiro, publiskajā telpā izskanēja bažas par 1 eiro monētu ar Mildas attēlu straujo izzušanu un citu Eiropas valstu monētu samaisīšanos ar mūsu pašu monētām, vēl joprojām 90% monētu 1 eiro nominālvērtībā ir ar Mildas attēlu un uzrakstu «Dievs svētī Latviju».

Bankas «Citadele» inkasācijas dienests 90 dienas pēc eiro ieviešanas pārbaudīja 5000 monētas ar 1 eiro nominālvērtību, lai noskaidrotu, kādas eiro monētas šobrīd ir apgrozībā Latvijā. Atklājās, ka 10% no monētām ir citu valstu. Visvairāk ārvalstu 1 eiro monētas Latvijā ieplūdušas no Vācijas, veidojot 3,9% no kopējā skaita, no Spānijas - 1,3%, tikpat arī no Itālijas – 1,3%. Mazāk par 1% no kopējā skaita bija monētas no Somijas, Igaunijas, Beļģijas, Austrijas, Francijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Grieķijas, Īrijas un Portugāles.

«Pētījumā tika apskatītas monētas no visas Latvijas teritorijas, jo Citadeles inkasācijas dienestam ir plašākais inkasācijas tīkls Latvijā ar nodaļām lielākajās pilsētās, līdz ar to no iegūtajiem datiem gūstam priekšstatu par visu Latvijas teritoriju. Banka «Citadele» piedāvā dažādus inkasācijas pakalpojumus, un to izmantošana klientam sniedz drošību un ērtības, jo profesionāli apmācītie bankas darbinieki pilnībā uzņemas atbildību par darbu ar skaidru naudu,» skaidro bankas «Citadele» valdes loceklis Kaspars Cikmačs.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu