Sondore-Kukule tikusi pie amata Ventspils brīvostas valdē (104)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valdība šodien iecēla Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētāja vietnieci Sandru Sondori-Kukuli Ventspils brīvostas valdē.

Sondore-Kukule Ventspils brīvostas valdē pārstāvēs Ekonomikas ministriju.

Līdz šim EM pārstāvis brīvostā bija Igors Ļaško, kurš šā gada 12.marta paziņoja par atteikšanos no Ventspils ostas valdes locekļa amata.

Tāpat valdība šodien lēma, ka Sondore-Kukule varēs apvienot amatu Ventspils brīvostā ar ārlietu ministra padomnieces amatu.

Ventspils brīvostas likums nosaka, ka Brīvostas pārvaldes augstākā lēmējinstitūcija ir brīvostas valde. Tās locekļus amatā ieceļ un no amata atbrīvo «Likumā par ostām» noteiktajā kārtībā.

Saskaņā ar «Likumu par ostām» Ventspils ostas valdē ir astoņi valdes locekļi - četri Ventspils pašvaldības pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo ar Ventspils pilsētas domes lēmumu, un četri ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets.

Patlaban finanšu ministra izvirzītā pārstāve brīvostā ir Sandra Bukane, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzītais pārstāvis - Ģirts Kronbergs un satiksmes ministra izvirzītais pārstāvis - Kaspars Ozoliņš, bet ekonomikas ministra izvirzītā pārstāve būs Sondore-Kukule.

Komentāri (104)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu