Rīgas meistari un amatnieki aicina uz akciju «Satiec savu meistaru»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 4.aprīļa līdz 6.aprīlim rīdzinieki tiek aicināti piedalīties dažādās meistardarbnīcās, lai iepazītu amatu prasmes, ko piedāvā Rīgas kultūras centru Tautas lietišķās mākslas studiju meistari un amatnieki Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) rīkotajā akcijā «Satiec savu meistaru». Ikvienam interesentam dalība akcijā ir bez maksas, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja.

Akcija «Satiec savu meistaru» aizsākās jau 2009. gadā un risinās projekta «Eiropas amatu prasmju dienas» ietvaros. Vienlaikus šādas akcijas notiek arī Francijā, Spānijā, Itālijā, Beļģijā un citās pasaules valstīs.

Pasākuma mērķis ir iepazīstināt ar meistaru un amatnieku darinātajiem darbiem, kā arī ļaut ikvienam interesentam izmēģināt savas prasmes kādā no lietišķās mākslas jomām: aušanā, ādas apstrādē, pīšanā, adīšanā, frivolitē mežģīņu darināšanā, metāla, koka apstrādē, keramikā un daudzās citās. Bērniem īpaši interesantas varētu būt meistardarbnīcas, kurās piedāvās apgūt rotaļlietu gatavošanu un koka burtu grebšanu. Vienlaicīgi ar meistardarbnīcām būs arī folkloras kopu piedāvātas aktivitātes, spēles un rotaļas gan maziem, gan lieliem, kā arī stāstnieku priekšnesumi.

Akcija risināsies vairākās Rīgas vietās: Kultūras un tautas mākslas centra «Ritums» studiju mājvietās - Laimdotas ielā 42, Graudu ielā 59, Jaunielā 29, Krēslas ielā 3, Pāles ielā 14; Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde», Amatu ielā 3/5; VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2; Rīgas kultūras centra «Iļģuciems» Amatu mājā, Lidoņu ielā 27. Informācija par meistardarbnīcām un akcijas aktivitātēm, kā arī norises vietām, laiku un kontaktālruņiem pieejama interneta vietnes www.kultura.riga.lv sadaļā «Aktuāli».

Vairāk par pasākuma norisi Latvijā uzzini 1188 mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu