Pavasaris un Dejas diena aicina atplaukt kustībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī gada aprīļa beigās Dejas dienas ietvaros daudzviet Rīgā dejas mākslas pārstāvji piedāvās pasākumus un meistarklases visiem, kurus interesē deja un arī tiem, kuriem deja ir atklājums.

Šī gada Dejas dienas sākuma punkts atzīmējams 26.aprīlī ar Lielo dejas gājienu, kuru organizē I-Dejas māja un kas tiek turpināta kā tradīcija pēc veiksmīga iesākuma pagājušogad.

Kā viena no ikgadējām un visapmeklētākajām tradīcijām – bezmaksas meistarklases svētdienā (šogad 27.aprīlī) no plkst. 11:00-16:30 Latvijas vadošo laikmetīgās dejas horeogrāfu pavadībā dejas izglītības iestādēs, dejas mājās un studijās arī šogad aicinās pievienoties interesentus. Tuvāka informācija sekos «dejasdiena.lv».

Dejas dienas notikumu ietvaros arī Dejas anatomijas dejas izrāde un lekcija «Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?» par laikmetīgās dejas tālo aizsākumu, tāpat amerikāņu horeogrāfes Žozefīnes Garibaldi (Josephine A. Garibaldi) topošās dejas pirmizrāde kopā ar Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfu 3.kursa studentiem. Pirmizrādi šajā laikā piedzīvos arī dokumentālā filma Studenta dienasgrāmata sadarbībā ar režisoru Reini Spaili, kuras pamatā ir horeogrāfijas studentu ikgadējais brauciens uz mazu ciematiņu Koktabelu Krimas pussalā, kur deja nonāk tiešā kontaktā ar savdabīgo vidi un tās vietējiem iedzīvotājiem.

Turpinot pagājušā gada tradīciju, šoreiz jau vērienīgākā formātā ''Rīga 2014'' ietvaros, Latvijas Jaunā teātra institūta projekts Dejas diena Tavā darbā sadarbībā ar Latvijas horeogrāfiem 29.aprīlī prezentēs mini izrādes, dodoties «misijā» pie dažādu profesiju grupām viņu specifiskajā vidē un veidojot tās cilvēkiem, kuri ikdienā nedejo, bet dažbrīd veic tikpat izveicīgas kustības kā tie, kas ir uz skatuves! Vakara noslēgumā visiem interesentiem būs pieejama ballīte Bal Modern, kuras laikā atraktīvi horeogrāfi no Parīzes un Briseles pierādīs, ka ar deju var aizraut ikvienu!

Kā ikgadēja tradīcija Latvijā Dejas diena ir aizsākusies 2006.gadā, kad horeogrāfe Olga Žitluhina ierosināja rīkot svinības par godu UNESCO atzītajai starptautiskajai dejas dienai.

Dejas dienas pasākumi un meistarklases ir paredzētas ikvienam cilvēkiem, kas vienkārši vēlas dejot. Un noteikti arī tiem, kas to nekad nav darījuši!

  • Sīkāk par Dejas dienas 2014 notikumiem «dejasdiena.lv».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu