Demonstrēs kameroperu «Līsistrate» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Televīzija demonstrēs nesen tapušo «Rīga 2014» projektu – kameroperu «Līsistrate». Pirmo, komēdijas daļu LTV1 piedāvās svētdien, 6. aprīlī, pulksten 23.20, bet otro, drāmas daļu – svētdien, 13. aprīlī, pulksten 23.20, portālu «Apollo» informēja Laura Brokāne.

Latvijas, Šveices un Vācijas mūziķi un mākslinieki kopīgi radījuši iestudējumu, kura iedvesmas avots ir slavenā Aristofāna luga «Līsistrate» (411.g. p.m.ē).

Tas ir stāsts par dzīvesgudru un spēcīgu personību – sievieti, kura spēj mainīt pasauli sev apkārt un pārtraukt karu, panākot miera izlīgumu ar nevardarbīgām metodēm. Līsistrates tēma risināta kā stratēģiska spēle divās daļās - divās kameroperās par mūžīgajām kara un varas spēlēm, agresiju un alkām pēc miera un harmonijas

Komēdijas autors ir Eiropā pazīstamais džeza mūzikas komponists Kaspars Evalds (Šveice), režijas versiju viņa darbam veidojusi režisore Zane Kreicberga. Savukārt drāmas autori ir komponists Jēkabs Nīmanis, libretiste Inese Zandere un režisore Kristīne Siris (Šveice).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu