Sanpaulu futbola stadiona celtniecības laikā miris jau trešais strādnieks (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētas Sanpaulu futbola stadiona celtniecības gaitā fiksēts jau trešais strādnieka nāves gadījums.

Sanpaulu notiek pēdējie celtniecības darbi, lai šajā stadionā vasarā uzņemtu Pasaules kausa finālturnīra mačus. Strādnieks nokritis no astoņu metru augstuma, kad centies uzstādīt pagaidu sēdvietas.

Atbildīgās personas uzsvērušas, ka bojāgājušais strādnieks ievērojis visus drošības pasākumus. Pirms tam novembrī šajā pašā stadionā mira divi strādnieki.

Sanpaulu stadions bija viens no sešiem, kuri netika pabeigti sākotnējā termiņā līdz pērnā gada 31.decembrim. To organizatoriem plānots nodot maija vidū. Vien divas dienas pirms šīs nelaimes Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ģenerālsekretārs Žeroms Valkē publiski izteicās, ka Sanpaulu stadiona celtniecības gaita joprojām rada bažas.

Kopumā celtniecības darbos Pasaules kausa stadionos Brazīlijā tagad miruši septiņi cilvēki.

FIFA gan uzsver, ka vietām gausie celtniecības darbi nekādi nemaina plānus turnīru uzņemt 12 Brazīlijas stadionos.

Šīgada Pasaules kauss norisināsies Brazīlijā no 12.jūnija līdz 13.jūlijam.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu