«Mego» pārņēmusi «Iki» veikalu ķēdi; būs pārmaiņas (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ir noslēdzies pirkšanas process, un kopš 1.aprīļa veikalu tīkla «Iki» īpašniece «SIA «Lenoka» (iepriekš SIA «Palink») pieder SIA «Mego», biznesa portālam «Nozare.lv» apliecināja SIA «Mego» valdes locekle Ināra Hupenija.

«Šis mēnesis mums būs liels pārmaiņu laiks, būs jaunumi, ar laiku nomainīsim arī reklāmas, bet konkrētāk par to varēšu runāt, kad informācija būs oficiāla,» pastāstīja Hupenija.

SIA «Lenoka» līdzšinējais mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis «Nozare.lv» atklāja, ka viņš vairs šajā uzņēmumā nestrādā. «Mums bija tāda vienošanās ar jaunajiem īpašniekiem,» norādīja Janševskis.

To apstiprināja arī Hupenija, kura pastāstīja, ka «Iki» veikalu darbinieki savās amata pozīcijās tiks saglabāti, bet, mainoties īpašniekiem, protams, mainīsies arī valdes sastāvs.

Jau ziņots, ka 26.februārī Konkurences padome (KP) paziņoja, ka pieņēmusi lēmumu atļaut SIA «Mego» iegādāties 100% «Palink» kapitāla daļu un tādējādi iegūt savā īpašumā «Iki» veikalu tīklu.

Veikalu tīkla «Iki» īpašniece SIA «Palink» nomainīja nosaukumu uz SIA «Lenoka», izpildot vienu no pirkuma līgumā izvirzītajiem SIA «Mego» nosacījumiem.

Šī gada 1.aprīlī darījums tika pabeigts, un SIA «Lenoka» pilnībā pieder SIA «Mego».

Kā ziņots, pēc darījuma apstiprināšanas 51 mazumtirdzniecības veikals, kurš darbojas ar «Iki» zīmolu, turpmāk darbosies ar «Mego» zīmolu.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs lēsa, ka darījuma summa varētu būt mērāma 10-25 miljonu eiro apmērā.

SIA «Mego» ir viens no lielākajiem mazumtirgotājiem, kurš Latvijā darbojas jau kopš 1999.gada. Veikali atrodas dažādās Latvijas pilsētās - Rīgā, Aizkrauklē, Baldonē, Bauskā, Brocēnos, Cēsīs, Jēkabpilī, Jūrmalā, Sauriešos, Liepājā, Talsos, Tukumā, Valkā un Ventspilī.

Uzņēmuma «Mego» zaudējumi 2012.gadā bijuši 480 077 eiro. 2011.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 428 634 eiro, bet par 9,8% sarucis uzņēmuma apgrozījums - no 50,37 miljoniem eiro 2011.gadā līdz 50,42 miljoniem eiro 2012.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija.

SIA «Mego» pamatkapitāls ir 2,99 miljoni eiro, liecina «Firmas.lv» informācija. «Mego» īpašnieki ir Mihails Uļmans - 62%, Viktors Karbanovs - 18%, Aleksandrs Morozs - 10% un Grigorijs Vovks - 10%.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu