«Barcelona» piemērots aizliegums iegādāties jaunus spēlētājus (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) trešdien Spānijas gigantam «FC Barcelona» piemēroja aizliegumu vienu gadu iegādāties jaunus spēlētājus.

Šāds sods piešķirts par «nopietniem» noteikumu pārkāpumiem, parakstot līgumus ar gados jauniem futbolistiem.

«Disciplinārā komiteja uzskata pārkāpumus par nopietniem un nolēma piemērot klubam aizliegumu iegādāties spēlētājus gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī uz diviem pāreju periodiem,» teikts FIFA paziņojumā.

Līdz ar to «Barcelona» nevarēs iegādāties futbolistus gaidāmajā vasarā un arī nākamajā ziemas pāreju logā, kas būs janvārī. Nopietnas nepilnības bijušas desmit gados jauno spēlētāju piesaistīšanā klubam, kuru pāreju neatrisināto jautājumu nokārtošanai klubam dotas 90 dienas. Ja visas prasības tiks izpildītas, soda mērs var tikt atcelts, kā tas savulaik pēc līdzīga FIFA lieguma izdevies Anglijas klubam Londonas «Chelsea».

Neoficiāla informācija liecina, ka klubs iesniegs FIFA apelāciju, bet pēc tam vajadzības gadījumā būs gatavs vērsties arī Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Tāpat klubam piespriests 450 000 Šveices franku (369 000 eiro) naudas sods, bet Spānijas Futbola federācijai (RFEF) nāksies šķirties no 500 000 Šveices franku (410 000 eiro), kā arī tai dots viens gads laika, lai sakārtotu jauno futbolistu transfēru sistēmu.

FIFA veica izmeklēšanu par spēlētājiem, kuri «Barcelona» komandai pievienojušies laika posmā no 2009. līdz 2013.g adam.

Kā ziņots, «Barcelona» viceprezidents Havjers Fauss vēl nesen izteicās, ka vienība šovasar jaunu spēlētāju iegādei būs gatava šķirties no prāvas naudas summas. Tās pamatsastāvā būs jāatrod aizvietotāji gan pieredzējušajam centra aizsargam Karlesam Pujolam, gan pašlaik smagi traumētajam vārtsargam Viktoram Valdesam.

Tika vēstīts, ka «Barcelona» jau panākusi vienošanos par Vācijas vienības Menhengladbahas «Borussia» talantīgā vārtsarga Marka Andrē ter Stēgena iegādi, kurš Spānijas klubam varētu izmaksāt aptuveni 12 miljonus eiro.

Pagājušā gada februārī FIFA liedza oficiālās spēlēs piedalīties sešiem kluba jaunatnes sistēmas spēlētājiem no Dienvidkorejas, Kamerūnas, Francijas un Nigērijas.

Starptautiskie noteikumi liedz nepilngadīgu spēlētāju pārejas, izņemot gadījumus, kad valstis maina arī viņa vecāki, darījums 16-18 gadus veciem futbolistiem noticis Eiropas Savienības valstu robežās vai futbolista mājas atrodas ne vairāk kā 50 kilometru attālumā no šķērsojamās valsts robežas.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā «Barcelona» ar izcīnītiem 75 punktiem 31 spēlē atrodas otrajā vietā, par punktu atpaliekot no līdervienības Madrides «Atletico».

Spānijas čempioni arī sākuši UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu, kurā tiekas tieši ar «Atletico» komandu, pirmajā mačā otrdien savā laukumā nospēlējot neizšķirti 1:1.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu