Centrālā apkure turpmāk ieslēgsies un izslēgsies automātiski (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) sadarbībā ar A/S«Rīgas siltums» 2013./2014.gada apkures sezonā veicis būtiskas izmaiņas daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumapgādes sistēmu automatizēto siltummezglu iestatījumos, kā rezultātā masveidīga apkures atslēgšana turpmāk RPN pārvaldāmajās mājās vairs nebūs nepieciešama, «Apollo» skaidroja RNP.

Izmaiņas dzīvojamo māju siltummezglu iestatījumos nodrošina siltuma padeves automātisku regulēšanu – tiklīdz āra gaisa temperatūra sasniedz +10 grādiem, mājas siltumapgādes sistēma automātiski pārtrauc siltuma piegādi radiatoriem dzīvokļos un kāpņu telpās, savukārt temperatūrai samazinoties zem +10 grādiem, radiatoriem tiek atjaunota siltuma piegāde.

«Uzņēmuma klienti, neatkarīgi no dzīvojamās mājas celšanas gada un atrašanās vietas pilsētā, vēlas saņemt kvalitatīvu pakalpojumu. Mūsu uzdevums ir to nodrošināt, izmantojot visas tehniskās iespējas – paaugstināt komforta līmeni rīdzinieku dzīvokļos, pēc iespējas samazinot maksājuma apmēru. Vienlaicīga apkures atslēgšana un pieslēgšana visiem klientiem, kā tas tika darīt iepriekšējos gados, ir novecojusi un neefektīva metode,» norāda SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Antonovs.

Rezultātā tiek iegūta virkne priekšrocību. Iepriekšējos gados daļa klientu sūdzējās, ka apkures sezona ir pārāk gara, turpretī citi klienti sūdzējās par pāragru apkures atslēgšanu. Sākot ar 2013./2014.gada apkures sezonu, ieviestā modernā sistēma automātiski, reaģējot uz āra gaisa temperatūras izmaiņām, nodrošina elastību siltumapgādes intensitātei dzīvojamajās mājās. Siltumapgādes sistēmas automātiskā pielāgošanās āra gaisa temperatūras svārstībām spēj nodrošināt ne tikai komforta līmeni dzīvokļos, bet arī apkures izmaksu samazināšanos – jo siltāks ārā, jo mazāks siltumenerģijas apjoms nepieciešams mājas un dzīvokļu apsildei, attiecīgi arī izdevumi par patērēto siltumenerģiju ir mazāki.

Neraugoties uz veiktajām izmaiņām, iepriekšējā kārtība par apkures atslēgšanu ar dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu, joprojām paliek spēkā. Jānorāda, ka RNP saņemto pieprasījumu skaits pēc apkures pārtraukšanas nav liels, līdz ar to secināms, ka dzīvokļu īpašnieki ir pamanījuši izmaiņas apkures intensitātes samazinājumā.

RNP ir Latvijas lielākais namu apsaimniekošanas uzņēmums. Uzņēmums veidojies, apvienojot 15 patstāvīgas pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības, lai nodrošinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu pēc vienotiem principiem un uzlabotu pašvaldības kā dzīvojamo māju pārvaldnieka sniegto pakalpojumu kvalitāti. Uzņēmums apsaimnieko 4300 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 180 tūkstoši klientu.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu