Vītolas 18 punkti palīdz universitātei sasniegt NCAA Izaicinājuma kausa finālu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latviešu basketboliste Kristīne Vītola trešdien guva 18 punktus, palīdzot Teksasas Universitātes Elpaso komandai «UTEP Miners», ko pārstāv arī Anete Kiršteine, sasniegt Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Nacionālā izaicinājuma turnīra (NIT) finālu.

Sacensību pusfinālā «UTEP Miners» ar rezultātu 66:63 pieveica Dienviddakotas Štata universitāti.

Latvijas izlases kandidāte Vītola kļuva par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju. Viņa 31 spēlētās minūtes laikā realizēja četrus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, realizēja vienīgo tālmetienu un iemeta septiņus no deviņiem soda metieniem. Tāpat Vītola izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un bloķēja četrus pretinieku metienus, kā arī pieļāva četras kļūdas.

Savukārt Kiršteine nospēlēja divas minūtes, kuru laikā netrāpīja vienīgo izmesto tālmetienu.

Šo maču vēroja 12 222 skatītāji, kas kļuva par apmeklētāko «UTEP Miners» komandas sieviešu basketbola maču vēsturē.

Kā ziņots, vīriešu turnīrā NCAA NIT finālu sasniegusi arī Oto Ošenieka pārstāvētā Minesotas Universitātes komanda «Golden Gophers».

NIT turnīrs ir kā gandarījuma sacensības tām komandām, kas nekvalificējas NCAA izslēgšanas spēlēm.

Tikmēr NCAA izslēgšanas turnīrā šosezon no latviešiem iekļuva vienīgi Ilzes Gotfrīdas pārstāvētā Filadelfijas «Saint Joseph's» universitātes komanda «Hawks», kura zaudēja otrajā kārtā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu