Latvijā notiks NATO Parlamentārās Asamblejas komitejas sēde (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvian Foreign Ministry, CC BY-NC-ND 2.0

Latvijā no 4. līdz 6.aprīlim notiks Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas (NATO) Parlamentārās Asamblejas (PA) pastāvīgās komitejas sēde. Tajā tiksies NATO dalībvalstu nacionālo parlamentu delegāciju vadītāji un runās arī par nacionālo parlamentu saiknes ar NATO stiprināšanu, "Apollo" informēja Saeimas Preses dienests.

«Pasaule šobrīd sastopas ar nopietnākajiem drošības izaicinājumiem kopš Padomju Savienības sabrukuma. Tāpēc īpaši būtiski, ka Latvija ir pilntiesīga NATO dalībvalsts un kopā ar pārējām 27 valstīm sēž pie viena sarunu galda. Mēs esam pilnvērtīgi partneri, un mūsu valstij ir iespēja teikt savu vārdu un dalīties pieredzē, meklējot risinājumus arī šībrīža drošības apdraudējumiem,» uzsver NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V), vienlaikus paužot gandarījumu, ka pastāvīgās komitejas sēde Latvijā notiek zīmīgā laikā – tieši šogad aprit desmit gadi kopš Latvija pievienojās NATO dalībvalstu saimei.

Kalniņš arī akcentē, ka jau iepriekš Latvija apliecinājusi spēju rīkot augsta līmeņa NATO pasākumus, 2010.gadā organizējot NATO PA pavasara sesiju mūsu valsts galvaspilsētā. «Vēl šodien, tiekoties ar citu NATO valstu parlamentu delegātiem, par Latvijas rīkoto NATO Parlamentārās Asamblejas sesiju dzirdu tikai atzinīgākos vārdus. Esmu pārliecināts, ka arī šī pastāvīgās komitejas sēde nebūs izņēmums,» uzsver NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs, akcentējot, ka šī ir NATO parlamentārā dimensija, kur pirms gaidāmā NATO samita viedokļus formulē alianses valstu parlamentārieši.

Plānots, ka NATO PA pastāvīgās komitejas sēdē delegātus uzrunās arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

NATO PA Latvijas delegācijā kopumā strādā seši deputāti – NATO PA vadītājs Kalniņš, pastāvīgie pārstāvji Ivans Klementjevs (SC) un Kārlis Krēsliņš (NA), kā arī pastāvīgā pārstāvja aizstājēji Iveta Grigule (ZZS), Sergejs Potapkins (SC) un Romualds Ražuks (RP).

NATO PA pastāvīgās komitejas sēdes notiek trīs reizes gadā NATO dalībvalstīs. Šogad NATO PA pastāvīgās komitejas pavasara sesijas sēdi kā NATO dalībvalsts rīko Latvija. Plānots, ka uz šo sēdi Latvijā ieradīsies gandrīz simts delegāti.

NATO PA ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

2010.gadā NATO PA pavasara sesija notika Rīgā.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu