Pārdotas prasījuma tiesības pret «airBaltic» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Latvijas Krājbankas» administrators «KPMG Baltics» un bankas «Snoras» administrators vienojušies ar «Air Baltic Corporation» (ABC) par «Latvijas Krājbankas» meitas kompānijai SIA «Atlantijas Biroji» piederošo prasījumu tiesību pret ABC atpirkšanu, «Apollo» informēja administrators.

Noslēgtā vienošanās ir kompleksa, un tā ietver virkni savstarpēji saistītu darījumu, kas paredz, ka ABC atpirks pret to vērstās prasījumu tiesības un tiesības uz dažām preču zīmēm vairāku desmitu miljonu eiro vērtībā 15 gadu laikā, maksājot arī līgumā noteiktos procenta maksājumus atbilstoši tā brīža tirgus likmēm.

Šī vienošanās nozīmē, ka «Latvijas Krājbanka» un banka «Snoras» iegūs līdzekļus, lai varētu turpināt norēķināšanos ar kreditoriem. Latvijas Krājbankas administrators KPMG Baltics jau ir uzsācis norēķināšanos ar bankas lielāko kreditoru Noguldījumu garantiju fondu, kam jau ir pārskaitīti 203 miljoni eiro.

Administrators atgādina, ka «Latvijas Krājbanka» un banka «Snoras» aizdeva bijušajam ABC akcionāram «Baltijas Aviācijas sistēmas» (BAS) vairākus desmitus miljonu eiro, savukārt BAS aizdeva un investēja līdzekļus ABC. Ņemot vērā, ka BAS nepildīja savas saistības pret bankām (saistības vairāk nekā 65,5 miljonu eiro apmērā), «Latvijas Krājbanka» un «Snoras» realizēja komercķīlu, kas bija vienīgais nodrošinājums šiem aizdevumiem. Šo darījumu rezultātā «Latvijas Krājbankas» meitas sabiedrība «Atlantijas Biroji» ieguva prasījuma tiesības pret ABC.

Lai atgūtu aizdotos naudas līdzekļus, administrators 2013.gada 4.novembrī rīkoja prasījumu tiesību izsoli pret ABC, kurā gan neviens pretendents nepieteicās un izsole nenotika. Meklējot tālāko risinājumu, lai atgūtu aizdotos līdzekļus, pēc ilgstošām sarunām tika panākta vienošanās ar pašu ABC par prasījumu tiesību atpirkšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu