Pret PBK uzsāk administratīvā pārkāpuma lietu (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēmusi lēmumu uzsākt lietvedību administratīvo pārkāpumu lietā par iespējamajiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumiem SIA «Pirmais Baltijas Kanāls» programmā «Pirmais Baltijas Kanāls» (PBK) raidījuma «Laiks» sižetos par notikumiem Ukrainā.

Lieta sākta par pārkāpumiem laika posmā no 2014.gada 25. februāra līdz 4.martam, «Apollo» informēja NEPLP.

Administratīvo pārkāpumu lieta uzsākta, balstoties uz NEPLP Monitoringa centra ziņojumu par PBK ziņu raidījumu atbilstību Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) prasībām. EPLL 24.pants nosaka: Elektroniskie plašsaziņas līdzekļi nodrošina, lai fakti un notikumi raidījumos tiktu atspoguļoti godīgi, objektīvi, veicinot viedokļu apmaiņu, un atbilstu vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem. Komentārus un viedokļus atdala no ziņām un nosauc viedokļa vai komentāra autoru.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK) noteikta administratīvā atbildība par programmu veidošanas noteikumu pārkāpumiem. Konstatējot pazīmes, kuras norāda uz iespējamo administratīvo pārkāpumu, NEPLP pieņem lēmumu par lietvedības uzsākšanu administratīvā pārkāpuma lietā. Turpmākā lietvedība notiks APK paredzētajā kārtībā.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu