Pavasara koncertu piedāvā grupas «Bērnības milicija» un «Gaujarts» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Gada siltākā perioda iestāšanos ar kopīgu koncertu nolēmušas atzīmēt divas no atpazīstamākajām Latvijas neatkarīgajām grupām - Gaujarts un Bērnības milicija. Pasākumā piedalīsies arī DJ Pēteris Bajārs.

Koncerts notiks ceturtdien, 17. aprīlī, kultūras centrā «9k1 Nams», Rīgā, Šarlotes ielā 18A.

Alternatīvās estrādes ansamblis «Gaujarts» muzicē kopš 2007.gada, izpildot grupas līdera Edgara Mākena dziesmas, kurām nereti izmantoti dzejnieku - Klāva Elsberga, Ojāra Vācieša, Mirdzas Ķempes u.c., dzejoļi. Grupa ir ierakstījusi divus dziesmu albumus - «Koncerts kultūras namā» un «Vibrācijas». Pēdējais Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā atzīts par labāko 2011. gada ierakstu alternatīvās mūzikas kategorijā. Pērnā gada nogalē pēc koncertiem bagātas vasaras «Gaujarts» dalījās ar savu jaunāko veikumu - dziesmu «Svītriņas», kas iezīmē jaunas muzikālās vēsmas ansambļa skanējumā. 17. aprīļa koncertā «Gaujarts» izpildīs gan darbus no izdotajiem albumiem, gan vairākas jaunas kompozīcijas, pie kuru ierakstīšanas grupa patlaban strādā.

Indie roka apvienība Bērnības milicija ieņem stabilu vietu Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuvē jau vairāk nekā 10 gadus. Laika gaitā mainījies gan grupas sastāvs, gan skanējums - no sākotnējās psihodēlijas līdz daudz noteiktākai, spēcīgai un konkrētai, tomēr reizē arī melodiskai un emocionālai noskaņai, kuras galvenajā sastāvdaļa joprojām ir un paliek Jura Simanoviča savdabīgais, drūmais vokāls un tumšie, ironiskie, bet tai pat laikā arī trausli emocionālie dziesmu teksti, kas atklāj klausītājam lietas, par ko ne visi uzdrīkstētos runāt skaļi. Pagājušā gada aprīlī tika izdots grupas trešais albums «Dzeriet van Hutena kakao!», kas ir pirmais veikums šībrīža muzikālajā sastāvā, un ko mūzikas žurnālists Uldis Rudaks nodēvējis par vienu no 2013. gada svarīgākajiem notikumiem Latvijas mūzikā. Gaidāmais koncerts 9k1 namā būs īpašs, jo grupas muzikālais līderis Juris Simanovičs šobrīd pārcēlies dzīvot ārpus Latvijas, un grupa koncertē reti.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas www.bezrindas.lv, pirmajām 50 biļetēm - īpaša cena.

Vimeo

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu