LU Botāniskajā dārzā krāšņi zied acālijas (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā krāšņi zied acālijas. Aprīlī sākas pavasara – vasaras sezona un Botāniskais dārzs Pārdaugavā apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 9.00 līdz 19.00.

LU Botāniskajā dārzā plaukst vēlu ziedošās acālijas. Pašlaik baltas, sārtas un violetas ziedu kupenas piepilda Acāliju māju. Pavisam dārza kolekcijā ir 124 acāliju šķirnes. Daudzi eksemplāri dārzā aug vairāk nekā 50 gadus, tādēļ ziedu vainagi sasniedz divu metru apkārtmēru. LU Botāniskajā dārzā ir Baltijā lielākā acāliju kolekcija. To 1957. gadā sāka veidot profesors Rihards Kondratovičs, kurš arī pats ir izveidojis vairākas acāliju šķirnes.

Savukārt Tropu tauriņu mājā no 4. līdz 13. aprīlim siltzemju eksotikas cienītājus priecēs «Zilo morfīdu trakums» - ikvienam reāla iespēja viesoties ainā no fantāziju pasaules: tauriņu mājā būs vērojami daudzi zilie morfīdi vienlaicīgi. Tropu tauriņu māja aprīlī apmeklētājiem atvērta ik dienu no plkst. 11.00 līdz 18.00.

Dārza teritorijā plaukst Ledebūra un Sihotīnas rododendri, pavasara burvjulazda, eritronijas un citi pavasara vēstneši, bet centrā norit sparīgi ziemciešu, rododendru un dīķa ekspozīcijas atjaunošanas darbi, kurus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu