Cīkstone Skujiņa izcīna Eiropas čempionāta bronzas godalgu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas brīvā stila cīkstone Laura Skujiņa ceturtdien izcīnīja bronzas medaļu Somijā notiekošajā Eiropas čempionātā.

Izšķirošajā cīņā par godalgu latviete, kura startēja svara kategorijā līdz 69 kilogramiem, pārspēja Moldovu pārstāvošo Svetlanu Saenko, kura iepriekš tikusi pie vairākām Eiropas un pasaules čempionātu godalgām svara kategorijā līdz 72 kilogramiem.

Kā zināms, pirmajā cīņā Skujiņa pieveica turcieti Nursu Orskaju, bet pēc tam ceturtdaļfinālā pārliecinoši atzina Ilanas Kracišas no Izraēlas pārākumu.

Tā kā Kraciša turpinājumā iekļuva finālā, Skujiņa ieguva tiesības piedalīties gandarījuma turnīrā, kura pirmajā kārtā pārspēja Itālijas pārstāvi Dalmu Canevu, bet pēc tam jau gaidīja duelis pret Saenko.

Skujiņa ir kādreizējā Eiropas čempione U-17 un U-20 vecuma grupās, bet pieaugušo konkurencē viņa līdz šim pie godalgām nebija spējusi tikt.

Sākotnēji Skujiņai bija plānots piedalīties svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, tomēr tās pieteikumā viņa nebija atrodama.

Jau vēstīts, ka neveiksmi svara kategorijas līdz 125 kilogramiem pirmajā cīņā ceturtdien piedzīvoja Latvijas brīvā stila cīkstonis Dmitrijs Mihailovs, kurš piekāpās Džamaladinam Magomedovam no Azerbaidžānas.

Pirms tam šajā Eiropas čempionātā visi Latvijas sportisti bija zaudējuši jau pirmajās cīņās - brīvā stila cīkstoņi Violeta Ponomarjova (svarā līdz 48 kilogramiem), Karalīna Tjapko (53 kilogramiem), Irina Petrova (58 kilogramiem) un Imants Lagodskis (97 kilogramiem). Vēlāk gan Petrova ieguva iespēju piedalīties gandarījuma turnīra mačā, bet arī tajā zaudēja.

Kopumā Latviju šajā Eiropas čempionātā pārstāv 12 sportisti, tai skaitā divkārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva, kura tika atzīta par pagājušā gada valsts labāko sportisti. Viņai starts gaidāms piektdien.

Eiropas čempionāts ilgs līdz svētdienai.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu