Peiners regulāro čempionātu noslēdz ar 17 punktiem un zaudējumu Bagatskim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bk.lu.lv

Latvijas basketbolists Žanis Peiners ceturtdien guva 17 punktus pēdējā Ukrainas regulārā čempionāta spēlē, taču tas neglāba viņa un Mareka Jurevičus pārstāvēto «Mykolaiv» vienību, kuru trenē Agris Galvanovskis, no zaudējuma pret saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvēto valsts čempionvienību Kijevas «Budiveļņik», ko vada Ainars Bagatskis.

«Budiveļņik» savā laukumā bija pārāki ar 94:81 (21:20, 27:15, 30:26, 16:20).

Peiners laukumā pavadīja 26 minūtes un 30 sekundes, grozā raidot četrus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un visus sešus soda metienus. Tāpat latvietis izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm, četrām piezīmēm, četriem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un piecām kļūdām, kas deva 12 efektivitātes punktus.

Tikmēr Jureičus laukumā pavadītajās 21 minūtē un 22 sekundēs guva piecus punktus. Latvijas basketbolists iemeta divus no septiņiem divpunktu metieniem, taču netrāpīja nevienu no abiem tālmetieniem, toties trāpīja vienīgo soda metienu.

Vēl Jurevičus rēķinā viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, divas kļūdas, divas pārtvertas bumbas un -1 efektivitātes punkts.

Strēlnieks šim mačam pieteikts nebija.

Tikmēr 13. uzvaru pēc kārtas Ukrainas čempionāta mačos izcīnījusi Rolanda Freimaņa pārstāvētā turnīra līdervienība Južnijas «Himik», ko trenē Kārlis Muižnieks. «Himik» izbraukumā ar 67:51 (19:12, 16:18, 17:10, 15:11) pieveica Frankivskas «Goverļa» basketbolistus.

Freimanis šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā guva divus punktus. Latvietis netrāpīja ne vienīgo divpunktu, ne abus trīspunktu metienus, taču grozā raidīja abus soda metienus. Tāpat Freimaņa rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena izprovocēta piezīme un trīs efektivitātes punkti.

«Himik» komanda ar 23 uzvarām 25 spēlēs Ukrainas čempionāta kopvērtējumā ieņem pirmo vietu, bet «Budiveļņik» tikpat cīņās tikusi pie 18 uzvarām, kas ļauj ieņemt otro vietu.

«Mykolaiv» vienība ar 13 panākumiem 26 spēlēs regulāro turnīru noslēdza septītajā pozīcijā, bet pēdējā vietā 14 klubu konkurencē regulāro sezonu ar četrām uzvarām 26 mačos noslēgusi Dņeprodzeršinskas «Dņipro-AZOT» vienība, kurā galvenā trenera asistents ir Guntis Endzels.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu