Ministrs prognozē, ka gāzes cena drīzāk varētu tikt samazināta (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) izvairīgi komentē iespējamās gāzes cenu izmaiņas Latvijā, taču drīzāk prognozē, ka cena varētu samazināties.

Sarunā LNT raidījumā «900 sekundes», atbildot uz jautājumu, vai gāzes cena Latvijai varētu pieaugt, ministrs norādīja, ka viss ir atkarīgs no tirgotāja, proti – «Gazprom» rīcības.

«Latvijai šobrīd piemērota atlaide. Manuprāt, tā daļēji ir ekonomiski pamatota, jo Inčukalna gāzes krātuve atrodas Latvijā. Tajā pašā laikā, izmantojot Inčukalnu, Krievija var piegādāt gāzi citām valstīm,» teica Dombrovskis.

Ministrs norādīja, ka šobrīd nevar uzņemties atbildību un prognozēt gāzes cenu izmaiņas pasaulē, taču viņš «drīzāk teiktu», ka gāzes cenas varētu samazināties. «Tas tāpēc, ka notiek Eiropas un ASV sarunas par gāzes piegādi no ASV, kur gāzes cenas ir zemākas,» sacīja viņš.

Tāpat Dombrovskis noraidīja, ka Ekonomikas ministrijas darbinieki būtu tikušies ar «Gazprom» pārstāvjiem. «Tagad nav īpaša iemesla tikties ar «Gazprom» pārstāvjiem.»

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu