Zivju galerts ar citronu sulu (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tombothetominator, CC BY-NC-SA 2.0

Nepieciešams:

1 kg zivju
1 burkāns
1 pētersīļa sakne
1 selerijas sakne
1 sīpols
2 lauru lapas
5 pipargraudi
2 tējkarotes želatīna
1 citrons
sāls un cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

Sagatavotas zivis sagriež porciju gabalos, izvāra nelielā daudzumā ūdens, kam pieliktas garšsaknes, sāls un garšvielas. Gatavās zivis saliek traukā un atstāj aukstumā. Novārījumu izkāš, pielej citrona sulu, pieber cukuru un sāli, uzliek uz uguns un pievieno izmērcētu želatīnu. Maisot uzvāra un pēc tam atdzesē līdz istabas temperatūrai. Zivis rotā ar citronu ripiņām un seleriju zariņiem, tad divos paņēmienos pārlej ar novārījumu. Sarecējušai želejai jābūt ar patīkamu skābensaldu garšu un citrona smaržu. Ja burkānus novārījumā ieliek mazliet apceptus, buljons iegūs pievilcīgu dzintara krāsu.

Vairāk par grāmatu «Zivju ēdieni» lasiet šeit.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu