Nepieciešams:
Zivju galerts ar citronu sulu (16)
1 kg zivju
1 burkāns
1 pētersīļa sakne
1 selerijas sakne
1 sīpols
2 lauru lapas
5 pipargraudi
2 tējkarotes želatīna
1 citrons
sāls un cukurs pēc garšas
Pagatavošana:
Sagatavotas zivis sagriež porciju gabalos, izvāra nelielā daudzumā ūdens, kam pieliktas garšsaknes, sāls un garšvielas. Gatavās zivis saliek traukā un atstāj aukstumā. Novārījumu izkāš, pielej citrona sulu, pieber cukuru un sāli, uzliek uz uguns un pievieno izmērcētu želatīnu. Maisot uzvāra un pēc tam atdzesē līdz istabas temperatūrai. Zivis rotā ar citronu ripiņām un seleriju zariņiem, tad divos paņēmienos pārlej ar novārījumu. Sarecējušai želejai jābūt ar patīkamu skābensaldu garšu un citrona smaržu. Ja burkānus novārījumā ieliek mazliet apceptus, buljons iegūs pievilcīgu dzintara krāsu.