Rīgā sākas Daugavpils teātra dienas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien Rīgā sākas un līdz 12.maijam turpināsies Daugavpils teātra dienas. Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un Rīgas Krievu teātrī būs iespējams noskatīties piecus spilgtus dažādu žanru iestudējumus, kas Daugavpilī patlaban ir ļoti pieprasīti un iecienīti, informēja Daugavpils teātra dienu Rīgā preses sekretāre Linda Kilevica.

Abas pilsētas šķir ievērojams attālums, tādēļ ne visiem galvaspilsētas un Rīgas apkaimes iedzīvotājiem, kas interesējas par teātra mākslas aktualitātēm Latvijā, ir iespējams atbraukt un noskatīties Daugavpils teātra jauniestudējumus. Tāpēc Daugavpils teātris pats dodas pie saviem skatītājiem un piedāvā iepazīties ar jaunāko veikumu, kas būs saistošs dažādām gaumēm un interesēm.

Šodien plkst.19 Latvijas Nacionālajā teātrī skatītāju uzmanībai tiks piedāvāts stāsts par īstu mīlestību un kaisli dejas un kustības valodā «Kazanova. Henrieta. Venēcija», bet 5.aprīlī plkst.19 Dailes teātrī - izrāde latgaliešu valodā «Dabaseibys pūddarneica jeb Viņa debešķības Laimesciema podniekdarbnīca». 10.aprīlī plkst.19 Dailes teātrī būs skatāma aktuāla izrāde pusaudžiem un viņu pieaugušajiem vecākiem «Viss ir viņa».

23.aprīlī plkst.19 Dailes teātrī skatītāji tiek aicināti uz Antona Čehova komēdiju krievu valodā «Kaija. Under construction». Savukārt 12.maijā plkst.19 Rīgas Krievu teātrī būs skatāms Raimonda Paula mūzikls par mīlestību, modi un skaistu dzīvi «Dāmu paradīze».

Latvijas profesionālo teātru pulkā Daugavpils teātris ir unikāls, jo vienīgais iestudē izrādes trīs valodās - latviešu, latgaliešu un krievu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu