Kādas ir Latvijā iecienītākās kūkas (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Visticamāk, jums garšo kūkas. Ja tā nav, jūs esat viens 1% cilvēkiem pasaulē, kam tās negaršo. No dzimšanas dienas ballītēm līdz kāzām, kūkas ir svarīgākā katra notikuma sastāvdaļa. Un ļoti pamatoti. Laba kūka jūs uzmundrina un ir absolūta bauda jūsu garšas kārpiņām. Kādas tad ir Latvijā iecienītākās kūkas?

Atbilde ir vienkārša - liela daļa Latvijas iedzīvotāju priekšroku dod labi zināmām un pārbaudītām vērtībām. Napoleons, medus, šokolādes un biezpiena kūkas – sen zināmu un tradicionālu garšu popularitāte nav nejauša, tā rada komforta sajūtu un liecina par ieraduma lielo spēku.

Kāpēc veikalā roka biežāk stiepjas pēc zināmiem kārumiem? Vēl viens aspekts saistīts ar vēlmi ātri un ērti iepirkties, jo nevis ilgstoši meklēt ko jaunu ļoti plašajā piedāvājumā. Apkārt ir pārāk daudz iespēju izvēlēties, tāpēc jau pārbaudīta un par labu atzīta garša bieži vien uzvar jaunu, iespējams, ļoti interesantu garšu, jo vienkārši ir grūti iziet ārpus savas komforta.

«Latvijā saldumu ražošana sākās ar šokolādes fabriku tālajā 1870.gadā. Tāpēc nav brīnums, ka šokolāde, marmelāde, vēlāk arī medus un biezpiens ir paaudzēs zināmas garšas. Arī šodien redzam, ka visbiežāk cilvēkiem patīk galdā celt zināmas kūkas – sākot no biezpiena vai dzērveņu ruletēm un beidzot ar Vīnes šokolādes vai medus kūku. Savukārt kāds cits aspekts ir saistīts ar to, ka mums ir brīvība izvēlēties to, kas pašiem liekas vislabākais un tādējādi atbalstīt zināmus ražotājus,» stāsta «Latvijas Maiznieks» valdes loceklis Artūrs Ilziņš.

Tradicionālais pret eksotisko

«Drošs risks», kas ir pa prātam lielai daļai iedzīvotāju, derēs ne visiem. Ir pieprasījums arī pēc jaunām un negaidītām garšu kombinācijām. Tās lutina ne tikai garšas kārpiņas, bet ļauj arī eksperimentēt un ļauties «ideālās kūkas» meklējumiem. Varētu likties, ka gados jaunāki cilvēki ir vairāk atvērti arī jaunām kulinārām pieredzēm, nekā viņu vecāki vai ārpus lielajām pilsētām dzīvojošie. Taču tas ir maldīgs priekšstats. Vēlme izmēģināt ko jaunu, kas nereti saistās arī atbildīgu dzīvesveidu, piemēram, izvēloties atbalstīt vietējos ražotājus un tā ir raksturīga cilvēkiem neatkarīgi no vecuma.

«No «Latvijas Maiznieka» piedāvājuma kūku segmentā, redzam, ka cilvēkiem patīk eksperimentēt un ir iecienītas arī kūkas ar eksotiskām garšām, piemēram, marakujas kūka. Turklāt aptaujas liecina, ka lēmums par labu kādam iepriekš nebaudītam gardumam var būt saistīts arī ar to, kā kūka iepakota, cik labi tā redzama un cik ērti iepakojums ir atverams un aizverams,“ norāda Artūrs Ilziņš.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu