Jaunākā prognoze: No svētdienas laika apstākļi mainīsies (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: shaggyhill, CC BY-NC-ND 2.0

Arī sestdien virs Latvijas atradīsies anticiklons, tādēļ saglabāsies sauss un pārsvarā skaidrs laiks, taču no svētdienas laika apstākļi mainīsies.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu dati, naktī uz sestdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz -4...-7 grādiem, bet dienā daudzviet gaiss iesils līdz +9...+10 grādiem.

Tomēr jau svētdien anticiklons sāks zaudēt savu nozīmi, un teritoriju šķērsos zema spiediena ieplaka ar fronti, vietām atnesot nelielus nokrišņus. Vējiem iegriežoties no rietumiem, pamazām ieplūdīs siltāks gaiss.

Naktī gaisa temperatūra visā teritorijā nebūs zemāka par +1...+6 grādiem, savukārt dienā tā paaugstināsies līdz +7...+12 grādiem.

Sākot no pirmdienas, laika apstākļus sāks noteikt aktīvi cikloni no rietumiem, kas, šķērsojot Latvijas teritoriju, atnesīs plašākas mākoņu un nokrišņu zonas. Ilgstoši līs, vietām stipri. Pastiprināsies arī ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, trešdien brāzmās sasniedzot 15-17 metrus sekundē (m/s), jūras piekrastē līdz 20 (m/s).

Laika apstākļi uzlabosies darba nedēļas beigās, kad atkal pastiprināsies anticiklons, kura ietekmē vējš pakāpeniski pierims, debesis skaidrosies un nokrišņi mitēsies.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu