Eirolīgas nedēļas MVP - Diamantidis, labāko vidū arī Bertāns (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas Top16 posma 13. spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju kļuvis Dimitris Diamantidis no Grieķijas komandas Atēnu «Panathinaikos».

Aizvadītajā mačā «Panathinaikos» savā laukumā ar 69:60 uzvarēja Spānijas komandu Malagas «Unicaja», nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Diamantidis maču noslēdza ar 13 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un 31 efektivitātes koeficienta punktu. Viņa kontā bija arī četras atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens un astoņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Kārtas labāko efektivitātes koeficientu - 36 punkti - iekrāja serbs Zorans Ercegs no Stambulas «Galatasaray Liv Hospital», tomēr viņa komanda piedzīvoja zaudējumu, tāpēc viņš uz vērtīgākā spēlētāja balvu nepretendēja. Mačā pret Maskavas CSKA viņš guva 35 punktus, izcīnīja deviņas bumbas zem groziem un pārtvēra divas bumbas.

Citā zaudētā spēlē 35 efektivitātes koeficienta punktus iekrāja amerikānis Malkolms Deleinijs no Minhenes «Bayern», gūstot 17 punktus, izcīnot septiņas atlēkušās bumbas, izdarot desmit rezultatīvas piespēles un pārtverot divas bumbas. Vācijas klubs savā laukumā zaudēja Izraēlas komandai Telavivas «Maccabi Electra».

Tikmēr attiecīgi 28 un 26 efektivitātes koeficienta punktus iekrāja Alesandro Džentile no Itālijas komandas Milānas «EA7 Emporio Armani» un «Maccabi Electra» komandas amerikāņu uzbrucējs Alekss Taijs.

Starp kārtas izcilniekiem iekļuvis arī latvietis Dāvis Bertāns, kurš kā viens no četriem spēlētājiem aizvadītajā kārtā tika pie double-double. Bertāns uzvarā pār Lietuvas čempionvienību Kauņas «Žalgiris» laukumā pavadīja gandrīz 30 minūtes un kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, gūstot 17 punktus. Vēl latvieša kontā desmit atlēkušās bumbas, kas arī bija labākais rādītājs visā spēlē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu