Merkele brīdina Krieviju par sankcijām; saka, ka var neklāties labi (193)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien brīdināja Krieviju nešaubīties par Eiropas Savienības (ES) gatavību noteikt ekonomiskās sankcijas, ja Krievija tālāk pārkāps Ukrainas teritoriālo integritāti.

«Ja [Krievija] turpinās pārkāpt Ukrainas teritoriālo integritāti, tad mums būs jāievieš ekonomiskās sankcijas,» Merkele paziņoja savas partijas - Kristīgi demokrātiskās savienības (CDU) kongresā, kas sāka vēlēšanu kampaņu pirms maijā paredzētajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

«Nevienam nav jāapšauba» ES spēja vienoties par stingrākiem pasākumiem, sacīja Merkele. «Var neklāties labi,» viņa piebilda.

«Nešaubieties par to, ka, neraugoties uz mūsu domstarpībām Eiropā, mūsu interesēs ir apvienoties, un mēs kopīgi pieņemsim lēmumu,» sacīja Merkele.

Viņa tomēr uzsvēra, ka «neviens Eiropā» negrib aizvērt durvis dialogam ar Krieviju.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers sestdien ES valstu ārlietu ministru sarunu noslēgumā sacīja, ka Krievijai būtu jāsaprot, ka tās interesēs nav «brūkošas valsts atrašanās tās kaimiņos». Ar šo valsti bija domāta Ukraina, kuras premjerministrs Arsenijs Jaceņuks sestdien apsūdzēja Krieviju «ekonomiskā agresijā» saistībā ar Krievijas gāzes koncerna «Gazprom» lēmumu paaugstināt Krievijas gāzes cenu Ukrainai.

Komentāri (193)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu