NBL finālā tiksies divi Latvijas klubi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tttriga.lv

«Nordea» Basketbola līgas (NBL) sievietēm finālu sestdien sasniedza Latvijas klubs «TTT Rīga», kas Tallinā notiekošā sešu komandu finālturnīra pusfināla cīņā ar 51:40 (12:8, 11:15, 13:10, 15:7) uzvarēja mājinieces un Igaunijas čempiones Tallinas «Eclex».

Līdz ar to turnīra finālā gaidāms Latvijas klubu duelis - «TTT Rīga» pret Latvijas un šī turnīra čempionvienību SK «Cēsis».

Visas spēles garumā laukumā valdīja sīva un mazrezultatīva spēkošanās, nelielam pārsvaram teju visu laiku piederot Rīgas klubam. Četras ar pusi minūtes pirms cīņas beigām rīdzinieces atradās vadībā ar 43:40, bet atlikušajā laikā nosargāja savu grozu neskartu un parūpējās par uzvaru.

Baiba Eglīte uzvarētāju labā guva 18 punktus, bet desmit punktu robežu sasniedza arī amerikāniete Sidnija Kārtere, kura iekrāja 11 punktus.

Kā ziņots, «Cēsis» pusfinālā sestdien ar 78:54 (23:17, 16:15, 20:14, 19:8) pārspēja Latvijas klubu RSU/«Merks».

Pirms tam pusfinālā piektdien gandrīz iekļuva Latvijas klubs «Vega 1»/«Liepāja», kas ceturtdaļfināla mačā ar 64:67 tomēr zaudēja «Eclex» basketbolistēm, savukārt RSU/«Merks» citā ceturtdaļfināla mačā ar 88:54 sagrāva Lauras Auderes pārstāvēto Igaunijas klubu «Tallinas Universitāte».

«Cēsis» un «TTT Rīga» komandas kā regulārā čempionāta divu posmu divas spēcīgākās komandas pusfinālā iekļuva automātiski. Savukārt «Vega 1»/«Liepāja» un «Tallinas Universitāte» vienības pirms tam veiksmīgi pārvarēja astotdaļfināla kārtu.

Spēles par pirmo un trešo vietu notiks svētdien.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu