Prokrieviskie demonstranti iebrūk Doņeckas administrācijas ēkā (225)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Aptuveni 50 ar petardēm bruņoti demonstranti svētdien iebruka administrācijas ēkā Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā un virs 11 stāvu mājas uzvilka Krievijas karogu.

Grupējums atdalījās no aptuveni 2000 prokrieviski noskaņoto demonstrantu, kas svētdien sapulcējās Doņeckas centrā. Apmētājot policistus ar petardēm un klaigājot «Doņecka ir krievu pilsēta!», daži desmiti demonstrantu izlauzās cauri policijas rindām un iebruka ēkā.

Kā ziņo AFP korespondents no notikumu vietas, policistu rīcībā ir ūdens lielgabals, taču likumsargi nepielietoja spēku pret prokrieviskajiem demonstrantiem.

Ukrainas likumsargi nobloķējuši administrācijas ēku, nelaižot laukā aktīvistus, kas ēkai dauza logus un lauž mēbeles.

Sākoties vardarbībai, ārpusē mierīgi protestējošie demonstranti izklīduši.

Prokrieviski noskaņotu demonstrantu pulcēšanās svētdien notika arī Harkovā, bet Luganskas pilsētā demonstranti iebrukuši Ukrainas drošības dienesta SBU galvenajai mītnei.

Demonstranti izgāzuši ēkas durvis un apmētāja drošības spēkus ar akmeņiem un dūmu bumbām. SBU sestdien Luganskā aizturēja 15 vīriešus, kas iepriekš pielietojuši ieročus valsts ēku ieņemšanā.

Komentāri (225)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu