Studentu ballīte ASV pārtop grautiņā un nekontrolējamā pūļa sadursmē ar policiju (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Seši ievainoti likumsargi, vairāk nekā 100 aizturēto un vairāki desmiti ievainotu jauniešu – tāda ir kādas «spring break» ballītes bilance Kalifornijas štatā, vēsta «USA Today».

Svētdien, lai atzīmētu pavasara brīvdienu sākšanos, netālu no Kalifornijas Universitātes teritorijas Santa Barbarā savācās aptuveni 15 000 liels svinētāju pulks. Situācija eskalējusi, kad ap pulksten 21.30 viens no svinētājiem iesitis policistam pa galvu ar alkohola pudelēm pildītu mugursomu, medijiem atklāja Santa Barbaras policijas pārstāve Kelija Hūvere.

Atsevišķā epizode jau pēc brīža pārtapa vērienīgā pūļa sadursmē ar policiju, kā rezultātā vismaz pieci likumsargi nogādāti slimnīcā. Vienam no viņiem pa galvu bija trāpījis no pūļa mests ķieģelis, vēl divi guvuši galvas traumas no sitiena ar stikla pudeli, stāsta Hūvere.

«Iedzīvotāji ir šokā par to, kas šeit notika vakarnakt,» turpināja policijas pārstāve. «Bija neticami redzēt, kā cilvēki likumsargiem met ar akmeņiem, pudeles un alus bundžas.»

Sadursmes laikā pūlis arī radījis vairākus mazus ugunsgrēkus un demolējis policijas transporta līdzekļus. Vismaz simts ballītes dalībnieku tikuši aizturēti, vēl 44 ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā. Lai spētu izklīdināt pūli, policijai nācies izmantot asaru gāzi un trokšņu granātas.

«Pagājušās nakts notikumi ir šokējoši un ļoti bīstami,» atzina universitātes pārstāvis. «Katrs mūsu mācību iestādes students, kurš būs pārkāpis likumu būs spiests rēķināties ar universitātes sankcijām.» Pasākums nav bijis saskaņots ar universitātes vadību un katru gadu notiek neatkarīgi no tās.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu