Prokrieviskie aktīvisti Harkovā būvē barikādes (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Naktī uz pirmdienu prokrieviskie aktīvisti Harkovā, Ukrainas austrumos, pie apgabala valsts administrācijas ēkas sākuši būvēt barikādes, vēsta organizācija «Evromaidan-SOS».

«Šonakt piebrauca daudz dažādu vadības pārstāvju, milicija, kaut kādi neskaidri cilvēki. Blakus ielās atrodas autobusi ar miliciju, viņi tā arī neizbrauca visu nakti, pie ieejas apgabala valsts administrācijas ēkā ir samestas riepas un metāla nožogojumi,» sociālajā tīklā «Facebook» ierakstījis organizācijas aktīvists.

Svētdien Ukrainas austrumos notika plaši prokrieviski mītiņi. Doņeckā un Harkovā mītiņotāji ieņēma apgabalu administrācijas ēkas, bet Luhanskā - Ukrainas drošības dienesta un valsts bankas ēkas.

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs svētdien atlicis ieplānoto darba vizīti Lietuvā un sasaucis drošības jomas ministru ārkārtas sēdi, lai apspriestu «separātisma draudu saasināšanos» Luhanskā, Doņeckā un Harkovā.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu