«Swedbank P&C Insurance»: vislielākos zaudējumus mājoklim rada ugunsgrēki (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Swedbank P&C Insurance mājokļu apdrošināšanas atlīdzību dati rāda, ka pērn vislielākie zaudējumi mājoklim ir radušies ugunsgrēkos, kad vidējā apdrošināšanas atlīdzība ir bijusi 4246 eiro, portālu «Apollo» informēja Swedbank Ārējās komunikācijas vadītājs Ivars Svilāns.

Zīmīgi, ka pērnā gada krusas radītie bojājumi ierindojas otrajā vietā pēc mājoklim radīto zaudējumu apmēra, vidējai atlīdzības summai sasniedzot 2121 eiro. Tāpat būtiskus zaudējumus mājokļu īpašniekiem radījuši plūdi - vidējais zaudējumu pērn apmērs bija 1179 eiro.

«Mājoklim izraisīto bojājumu cēloņus iepriekš ir neiespējami paredzēt – neviens negaida, ka tiks apzagts mājoklis, tajā izcelsies ugunsgrēks, vai vēl mazāk, ka būtiskus bojājumus var radīt, piemēram, krusa. Taču nelaime var gaidīt ik uz stūra. Tā pērn, lai arī kopumā uguns radītie bojājumi veidoja tikai 3% no visiem mājokļu apdrošināšanas gadījumiem, šo seku likvidēšana izmaksāja līdz par vairākiem tūkstošiem eiro, kas atstāj būtisku robu ģimenes budžetā. Taču no likstu ietekmes uz ierasto dzīves kvalitāti un labklājību ir iespējams izvairīties, mājokli apdrošinot. Neliels ieguldījums apdrošināšanas polisē nodrošinās būtisku atbalstu, jo nelaimes gadījumā apdrošinātājs ne vien parūpēsies par radušos zaudējumu segšanu, bet arī nodrošinās bezmaksas mājokļa avārijas diennakts palīdzību – palīdzīgas rokas bojājumu novēršanai,» saka Pēters Kabūns, Swedbank P&C Insurance Latvijas filiāles vadītājs.

Pērn mājoklim visbiežāk zaudējumus radījušas cauruļvadu noplūdes un atmosfēras ūdeņu iekļūšana dzīvojamā telpā. Tās veido attiecīgi 45% un 20% no visiem apdrošināšanas gadījumiem. Citi mājokļu apdrošināšanas gadījumu iemesli ir retāki – civiltiesiskā atbildība 5%, zādzība ar ielaušanos 5%. No dabas stihijām bojājumus mājoklim visbiežāk radījušas vētras – 4%, plūdi – 2% apdrošināšanas gadījumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu