Šonedēļ Ziemeļkorejā plānota masveida cilvēku iznīcināšana (295)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejā šonedēļ notiks jaunā parlamenta pirmā sesija, pēc kuras plānots izpildīt nāvessodu vai nosūtīt uz koncentrācijas nometnēm 1200 cilvēku, vēsta ārvalstu ziņu aģentūras.

Ziemeļkorejā par piedalīšanos valsts apvērsuma organizēšanā arestēti 200 ierēdņu un 1000 viņu ģimenes locekļu. Visas arestētās personas esot saistītas ar Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna tēvoci Čanu Sonthēku, kuram jau izpildīts nāvessods.

Vairumam no arestētajām personām tiks izpildīts nāvessods, bet pārējās personas tiks nosūtītas uz koncentrācijas nometnēm, kur, kā zināms, jādzīvo ļoti nežēlīgos apstākļos.

Japānas mediji vēsta, ka Ziemeļkorejā plānots paplašināt koncentrācijas nometnes vairākos reģionos, kas nozīmētu vēl plašākas represijas arī turpmāk.

Vienlaikus tiek ziņots, ka Čenuna režīms nežēlīgi izrēķinājies jau ar vairākiem Ziemeļkorejas līdera attālākiem radiniekiem. Nāvessods ticis izpildīts arī sievietēm, kuras nav bijušas tieši saistītas ar valsts pārvaldi.

Komentāri (295)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu