Līvānu mērs netic, ka nav naudas ceļiem: Varbūt vajag mazāk zagt? (202)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Visi ceļi, pie kuriem dzīvo cilvēki, ir nepieciešami un tie ir jāuztur. Ceļš nav vajadzīgs vienīgi tur, kur cilvēku vairs nav, aģentūrai LETA atzina Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Jau ziņots, ka «Latvijas autoceļu uzturētāja» (LAU) valdes priekšsēdis Vladimirs Kononovs uzskata, ka Latvijā ir pārāk liels ceļu blīvums un daļa ceļu būtu jālikvidē.

«Mums Latvijā nav ne pārāk kalnainu vai kādu citu vietu, kur ceļus būtu grūti uzturēt. Sākot ceļu dalīšanu, kuru uzturēšanai paredzēt līdzekļus un kuru nē, faktiski vairāk un mazāk vajadzīgos tiks sadalīti arī iedzīvotāji. Tad jau, velkot paralēles, mēs varam slēgt kādu ielu arī Rīgā, kur, piemēram, mazāk brauc transports, ir mazāk māju vai tajās dzīvojošie nav tik bagāti,» norāda Vaivods.

Tas, ka valstij nav naudas ceļu uzturēšanai, pēc Līvānu mēra domām, ir atrunas. «Varbūt būtu jāpainteresējas, kā ceļu būvniecībai un uzturēšanai paredzētie līdzekļi tiek tērēti, kādēļ tik daudz naudas tiek izšķiests nelietderīgi? Varbūt būtu jāpapēta, kāda daudzviet ir jaunuzbūvēto ceļu kvalitāte un šajā kontekstā jāpainteresējas, kādēļ mūsu valstī ceļu būvniecības izmaksas ir augstākas nekā kaimiņvalstīs, bet starp ceļu būvētājiem - lielākoties miljonāri? Varbūt vajag mazāk zagt?» jautā Vaivods.

Krievijā jau tagad ir sādžas, kur dzīvo varbūt lielākoties tantiņas, kur ielu vispār nav. Bet diez vai šāda risinājuma izvēle būtu tas labākais variants, norāda Līvānu novada domes priekšsēdētājs.

Varbūt ceļu uzturēšanas jautājumu būtu vērts pamēģināt risināt arī no otra gala - panākt, lai iedzīvotāju skaits valstī nesamazinās, jo, atceroties viena otra politiķa izteikumus, «veiksmes stāsts» Latvijā taču turpinās, piebilda Vaivods.

Komentāri (202)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu