Krievijas balerīna: Priecāšos parādīt sadarbību ar Latvijas māksliniekiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Būšu priecīga Rīgas publikai parādīt savu sadarbību ar Latvijas Nacionālā baleta solistiem, par šovakar plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā (LNO) gaidāmo programmas «Tango Galā» izrādi preses konferencē žurnālistiem sacīja Krievijas baleta primabalerīna Uljana Lopatkina.

Lopatkina uzsvēra, ka viņai Rīgā ir ļoti patīkami atgriezties, jo ar māksliniekiem, ar kuriem viņa sadarbojas, primabalerīnai ir siltas un sirsnīgas attiecības.

Kā pastāstīja Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, šovakar LNO skatāmo programmu «Tango Galā» veidos trīs daļas, kurās varēs redzēt argentīniešu horeogrāfa Maurisio Vainrota viencēliena baletu «Tango plus», holandieša Van Menena temperamentīgo viencēliena baletu «5 tango», kā arī slaveno baletmeistaru Vladimira Vasiļjeva, Kšištofa Pastora un Nikolaja Androsova tango uzvedumus.

Programma būs veltīta izcilajam argentīniešu komponistam Astoram Pjacollam - reformētājam, kas sāka «nuevo» tango stilu - 20.gadsimta talantīgāko baletmeistaru nākotnes deju horeogrāfiskā izpildījumā.

Gan Lopatkina, gan Leimanis žurnālistiem atzina, ka viņi labprāt savu radošo sadarbību turpinātu.

Toties Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa pastāstīja, ka, pateicoties Pētera Avena labdarības fondam «Paaudze», daļa no biļešu tirdzniecībā iegūtajiem līdzekļiem tiks ziedoti Bērnu slimnīcas fonda akcijas «Saulainās dienas» atbalstam Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam.

Viņa norādīja, ka šī sadarbība turpinās jau otro gadu. Pagājušajā gadā četros šādos pasākumos savākts vairāk nekā 20 000 eiro. «Esmu pārliecināta, ka daudzi labdarības pasākumu apmeklētāji pēcāk ziedoja arī kā privātpersonas,» sacīja Dambiņa, piebilstot, ka bērniem, vecākiem un slimnīcas personālam ir ļoti būtiski sajust, ka sabiedrība ir gatava akciju atbalstīt.

Viņa piebilda, ka šis ir viens no beidzamajiem akcijas pasākumiem, jo akcijas noslēgums paredzēts 16.aprīlī. Kopā Hematoonkoloģijas nodaļas remontam nepieciešams savākt gandrīz miljonu eiro.

Lopatkina ir viena no pieprasītākajām balerīnām pasaulē. 1991.gadā viņa uzņemta Marijas teātra trupā, bet 1995.gadā kļuva par primabalerīnu. 1997.gadā viņa saņēma prēmiju «Zelta maska» un «Benois de la Danse» balvu, 1998.gadā - Londonas laikraksta «Evening Standard» kritiķu prēmiju. 1999.gadā viņai piešķirta Krievijas Valsts prēmija. Lopatkina dejojusi uz daudzām pasaules skatuvēm, tostarp Maskavas Lielajā teātrī, Londonas Karaliskajā operas teātrī, Parīzes Lielajā operā, Milānas «La Scala» teātrī, Ņujorkas Metropolitēna operā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu