Eirolīgas «Final Eight» sākas ar Jēkebsones-Žogotas uzvaru pār Babkinu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Pašreizējā FIBA Eirolīgas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK no Krievijas ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu sastāvā šodien izcīnīja uzvaru pirmajā savā laukumā notiekošā finālturnīra spēlē.

UGMK ar 80:47 (16:15, 23:9, 21:14, 20:9) pieveica citu Krievijas klubu Orenburgas «Nadežda», kurā spēlē Elīna Babkina.

Līdzvērtīga cīņa starp abām komandām aizritēja vien pirmajā ceturtdaļā, ko pašreizējās Eiropas un Krievijas čempiones noslēdza tikai ar viena punkta pārsvaru - 16:15. Sākot ar otro spēles ceturksni, grožus savās rokās arvien pārliecinošāk pārņēma Jekaterinburgas basketbolistes, pakāpeniski palielinot savu pārsvaru un nedaudz vairāk kā četras minūtes līdz spēles beigām pirmo reizi sasniedzot jau 30 punktu handikapu (70:40).

Jēkabsone-Žogota šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā guva astoņus punktus. Latviete dueļa laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un divus no astoņiem tālmetieniem, tāpat viņas rēķinā trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un viena kļūda.

Tikmēr Babkina nospēlēja 28 minūtes un 16 sekundes, gūdama septiņus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu raidījumiem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Mača laikā viņa iespēja izcīnīt vienu atlēkušo bumbu, veikt trīs rezultatīvas piespēles, vienreiz kļūdīties, nopelnīt četras piezīmes un trīs reizes uz noteikumu pārkāpumu izprovocēt pretinieces.

Eirolīgas labāko astoņu komandu finālturnīrs Jekaterinburgā risināsies līdz 13. aprīlim. Komandas sadalītas divās apakšgrupās pa četrām katrā, bet pusfinālam kvalificēsies divi labākie klubi no katras apakšgrupas. Pusfināli risināsies piektdien, bet fināls tiks aizvadīts svētdien.

UGMK un «Nadežda» cīnās B apakšgrupā, kurā spēlē arī Francijas komanda Buržas «Tango» un Čehijas komanda Prāgas ZVVZ USK.

A apakšgrupā cīnās Kajseri «Kaskispor» (Turcija), Vidnojes «Sparta&K» (Krievija), Stambulas «Fenerbahce» un Stambulas «Galatasaray» (abi - Turcija).

Finālturnīrs Jekaterinburgā norisinājās arī pagājušajā sezonā, kad tajās triumfēja mājinieces UMGK, pieveicot Ievas Kubliņas pārstāvēto Stambulas «Fenerbahce».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu