KNAB bija pieteicis noraidījumu tiesnesei lietā par Strīķes atbrīvošanu no amata (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā šodien Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bija pieteicis noraidījumu tiesnesei Mairai Griķei bijušās KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes sūdzībā par biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu atbrīvot viņu no amata.

Lēmuma pieņemšanai tiesa bija pasludinājusi pārtraukumu. Šodien tiesas sēdē ir pasludināts pārtraukums līdz rītdienas, 8.aprīļa, plkst.15 procesuālo darbību veikšanai, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Tas nozīmē, ka tiesa noraidījumu nepieņēma un turpināja skatīt lietu. Kā ziņots, lietas izskatīšana notiek slēgti.

Strīķes pārstāve Ilona Jirgena aģentūrai LETA norādīja, ka KNAB līdz rītdienai ir uzdots sakārtot dokumentus atbilstoši kārtībai. Savukārt noraidījums tiesnesei no KNAB puses bija pieteikts tāpēc, ka Strīķe savulaik esot vizējusi pret Griķi vērstu iesniegumu, par kuru tiesnese esot bijusi ļoti pārsteigta.

Savukārt lēmumu par slēgtu statusu sēdei jau iepriekš bija pieņēmusi tiesa.

Streļčenoks pats bija ieradies uz tiesas sēdi, bet KNAB priekšnieks no jebkādiem komentāriem pirms tiesas sēdes atturējās. Tikmēr Jirgena, jautāta par lietas iznākumu, pauda, ka «slikts ir tas kareivis, kas negrib kļūt par ģenerāli».

Kā trešā persona lietā piedalās arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrība, ko tiesā pārstāvēja Signe Bole. Viņa norādīja, ka arodbiedrība ir ieradusies, lai aizstāvētu Strīķes intereses, un uzskata, ka viņu nevarēja atbrīvot no amata.

Tāpat uz tiesas sēdi bija uzaicināta arī prokuratūra. Prokurore Liene Januševska sacīja, ka prokuratūra ir uzaicināta, lai vēlāk sniegtu savu atzinumu.

Jau ziņots, ka premjerministre Laimdota Straujuma (V) iepriekš paziņoja, ka rīkojums par Strīķes atbrīvošanu netiks atcelts, jo būtiski procesuāli pārkāpumi nav konstatēti. Straujuma norādīja, ka pēdējā KNAB vadītāja rīkojumā nav konstatēti būtiski publisko tiesību procesuālie pārkāpumi, kuru dēļ Ministru prezidents būtu tiesīgs rīkoties.

Ņemot vērā, ka starp pusēm pastāv darba tiesiskās attiecības, konflikts būtu jārisina tiesas ceļā, uzskatīja valdības vadītāja.

KNAB priekšnieks Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei.

Pirmo reizi Streļčenoks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, taču iepriekšējais premjers Valdis Dombrovskis (V) šā gada 7.janvārī šo lēmumu atcēla. 14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, un 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā.

Otrreiz atjaunojot Stīķi amatā, Dombrovskis uzdeva nodrošināt komisijas izveidošanu KNAB priekšnieka vietnieku novērtēšanai. Lai arī Dombrovskis uzdeva komisijā iesaistīt sadarbības partnerus, tajā darbojās Streļčenoks, viņa palīdze Māra Priedīte un vietniece Ilze Jurča.

Kā ziņots, iespējamais KNAB priekšnieka vietnieks ir Drošības policijas (DP) izmeklētājs Aldis Višņevskis.

Višņevskis, kurš saņēmis piedāvājumu kandidēt uz vakanto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieka amatu, ir iesniedzis atlūgumu un DP vairs nestrādā. Višņevskis norādīja, ka pagaidām nav pieņemts darbā par biroja priekšnieka vietnieku.

Tāpat no 1.aprīļa DP vairs nestrādā Jānis Roze, kurš iepriekš tika minēts kā iespējamais kandidāts uz KNAB Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amatu, aģentūra LETA noskaidroja DP.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu