Valmieras pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvi iesaistīties Lielajā Talkā (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aprīlis Valmierā ir izsludināts par Spodrības mēnesi. Jau no 7.aprīļa Valmieras pilsētas pašvaldība pieņem pieteikumus no mācību iestādēm, uzņēmumiem, biedrībām, draudzēm, garāžu kooperatīviem, ielu un dzīvojamo rajonu iedzīvotājiem dalībai Lielajā Talkā, «Apollo» uzzināja Valmieras domē.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvi iesaistīties pilsētas sakopšanā un informēt Valmieras pilsētas pašvaldību par tām vietām pilsētā, kuras ir piesārņotas ar sadzīves atkritumiem un kuras nepieciešams sakopt un mudina iedzīvotājus informēt Valmieras pilsētas pašvaldības policiju un Valsts policijas dežūrdaļas darbiniekus, zvanot pa tālruņiem 64222951 un 64201302, ja kāds kļuvis par liecinieku atkritumu izmešanai tam neparedzētās vietās - pilsētas zaļajās zonās, uz ielas, mežos vai ūdenstilpnēs.

Jāpiebilst, ka 30% no Valmieras pilsētas teritorijas aizņem meži, pļavas, parki un skvēri. Pavasarī daudzās valmieriešu iecienītās atpūtas vietās redzami atkritumi, kuri vairumā gadījumu bioloģiski nesadalās un kurus daba nespēj asimilēt. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai tie tiktu savākti un nodoti atkritumu pārstrādei. Pretējā gadījumā tie pilsētas zaļajās zonās būs arī nākamajā un aiznākamajā gadā. Piemēram, cigarešu izsmēķi dabā sadalās tikai divos līdz piecos gados, polietilēna maisiņš sairst 10-30 gados un piesārņo augsni, košļājamā gumija sadalās 20-25 gados, bet alumīnija bundžas vidē saglabājas līdz pat 400 gadiem.

Valmieras pilsētas pašvaldība atgādina, ka dabas teritorijas - meži, pļavas, ceļmalas un upes - nav domātas atkritumu atstāšanai un aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus būt atbildīgiem par vidi un nepiesārņot to. Latvijas Republikas likumdošanā par vides piesārņošanu un piegružošanu ar atkritumiem paredzēts naudas sods no 70 līdz pat 2900 eiro, tādējādi, nelegāli izgāžot atkritumus, var nākties maksāt daudz vairāk nekā atkritumus nododot vai novietojot tiem paredzētās vietās.

Zvanot pa tālruņiem 64207862 un 26428611, ikviens valmierietis var brīvprātīgi izvēlēties talkošanas vietu, talkas norises laiku un sakopt ar atkritumiem piesārņotās pilsētas teritorijas. Piesakot talkas vietu, svarīgi ir norādīt plānoto talcinieku skaitu un talkas norises laiku, lai pašvaldība varētu nodrošināt talkas dalībniekus ar atkritumu maisiem, saskaņot pilno atkritumu maisu novietošanas vietas un organizēt atkritumu savākšanu. Savukārt Lielās talkas dienā - 26.aprīlī talkas dalībnieki jau no pulksten 10.00 tiks gaidīti:

1. Pie Dzelzs tilta Pārgaujas pusē, lai sakoptu Putriņu mežu un Kauguru vēri;

2. Pie Vanšu tilta Pārgaujas pusē, lai vāktu sadzīves atkritumus Gaujas kreisajā krastā un Pauku priedēs;

3. Pie Valmieras estrādes, lai sakoptu Atpūtas parku un estrādes apkārtni.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu