Halucinācijas bez narkotikām - optiskā ilūzija (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Halucinācijas bez narkotikām - neticama optiska ilūzija.

Atver pilnekrāna logu, jo tad ekrāns aizņems visu redzes lauku, un optiskā ilūzija strādās labāk. Skaties tieši ekrāna centrā un pēc 30 sekundēm skatienu no datora novērs un skaties tālumā, raksta "Daily Mail". Pie šī video ir pievienots brīdinājums: šo video nedrīkstot skatīties cilvēki, kuri ir jutīgi pret mirgojošām gaismām un kuri cieš no gaismas jutīgas epilepsijas.

Video ievietotāji saka, ka noskatoties šo video, apkārt esošā vide mainīsies, cilvēkam nebūs iespējams saskatīt priekšmetu aprises, tie saplūdīs kopā.

Šis triks liek redzei redzēt nekustīgus objektus kā kustīgus. Šo efektu dažreiz sauc par ūdenskrituma ilūziju, kā to 1834.gadā Skotijā nosauca Roberts Adams. Viņš aprakstīja sajūtas, kas rodas, ja neilgu laiku skatās uz ūdenskritumu, pēc tam reālās vides stacionāri priekšmeti šķiet kustīgi.

Tagad ir iespējams izskaidrot, kā šis efekts darbojas. Izrādās, ka, skatoties ūdenskritumu, smadzeņu šūnas, kuras iesaistītas šajā procesā, nogurst. Ja tūlīt pēc tam skatās uz priekšmetiem, kuri ir stacionāri, darbojas šūnas, kuras atklāj kustību citā virzienā, šīs šūnas ir aktīvākas, tāpēc šķiet, ka priekšmeti kustas. Efekts darbojas no dažām sekundēm līdz 20 sekundēm.

1. video:

2. video:

3. video:

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu