«Reverta» VK šogad samaksājusi 18,3 miljonus eiro (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Axolot, CC BY-NC-ND 2.0

Atbilstoši 2014.gada plānam, akciju sabiedrība «Reverta» aprīlī Valsts kasei (VK) ir pārskaitījusi 12,6 miljonus eiro valsts ieguldījuma pamatsummas atmaksai, «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāvji.

Papildus tam, februāra mēnesī «Reverta» veica arī kārtējo procentu maksājumu 5,7 miljonu eiro apmērā. Līdz ar to, Valsts kasei šogad jau ir samaksāti 18,3 miljoni eiro.

Ievērojamie naudas līdzekļi, kas nepieciešami valsts ieguldījuma atmaksai, pamatā ir atgūti un akumulēti no kredītu restrukturizācijas un nekustamo īpašumu portfeļa sekmīgas realizācijas.

«Plānojam, ka saskaņā ar noslēgto vienošanos nākamo maksājumu 5,5 miljonu eiro apjomā veiksim šā gada maijā,» norāda «Reverta» valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava.

«Šobrīd mūsu portfelī ir palikusi vissarežģītākā problemātisko aktīvu daļa. Pārsvarā tie ir kredītņēmēji, kuru primārais mērķis ir pretdarbības ceļā kredītu neatdot. Tiek vilcināts laiks, izmantojot visus iespējamos nelikumīgos un likumīgos līdzekļus, tostarp normatīvo aktu nepilnības un tiesu sistēmas gausumu. Tā, piemēram, tiesvedība ar SIA «Delfīns» partneri un saistītajām personām par 45 miljonu eiro kredīta atmaksu ilgst jau kopš 2010.gada un rada valstij ievērojamus zaudējumus,» norāda Deglava.

Šobrīd «Reverta» ir izstrādājusi aptuveni pusi jeb labāko problemātisko aktīvu portfeļa daļu. Kopumā kopš 2010. ada 1.augusta līdz 2014.gada 4.aprīlim «Reverta» Valsts kasei ir atmaksājusi 176,2 miljonus eiro, samaksājusi valsts galvoto sindicēto kredītu 234 miljonu eiro apmērā, kā arī 10,6 miljonus eiro lielu procentu maksājumu par šī kredīta izmantošanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu