Daugaviņš: Olimpiādē Nolans apvaicājās, vai es gribētu atgriezties NHL (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucēju Kasparu Daugaviņu vasarā gaida ļoti smaga izšķiršanās - vasaras sākumā parakstīt izdevīgu līgumu Eiropā vai gaidīt līdz augustam, lai cerētu uz vienošanos ar kādu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu, otrdien vēsta laikraksts «Diena».

Vēl pirms nepilna gada Daugaviņš piedalījās Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, bet šobrīd viņš ar Ženēvas «Servette» spēlē Šveices augstākās līgas (NLA) pusfināla sērijā un ir izslēgšanas turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Pēdējā laikā izskanējušas baumas, ka Daugaviņu savam sastāvam vēlas piesaistīt NHL komanda Bufalo «Sabres», kurā galvenā trenera pienākumus pilda latvieti labi pazīstošais Teds Nolans, tomēr uzbrucējs intervijā laikrakstam atzinis, ka tam nav nopietna pamata.

«Olimpiādē Nolans apvaicājās, vai es gribētu atgriezties NHL, uz ko es, protams, atbildēju apstiprinoši,» izteicās uzbrucējs. «Tedam jau nav galvenās teikšanas. Klubā visu nosaka ģenerālmenedžeris. Bufalo «Sabres» ģenerālmenedžeris (Tims Marejs) pirms tam strādāja Otavas «Senators» sistēmā, kur mani izlika uz neaizsargāto spēlētāju draftu

Daugaviņš atzina, ka viņa iespējas tikt «Sabres» komandā ir «50 uz 50», tomēr vasarā gaidāma «ļoti smaga izšķiršanās».

«NHL esmu brīvais aģents, un tas nozīmē, ka līgumu varu parakstīt tikai pēc 1. jūlija. No savas pieredzes jau zinu, ka vispirms visas komandas paraksta labākos spēlētājus, tā ka reāli man piedāvājums varētu sekot tikai augustā,» situāciju skaidroja uzbrucējs. «Savukārt Eiropā komandas pārsvarā nokomplektējas jau vasaras sākumā. Gaidot NHL līgumu, es varu palaist garām izdevīgu darba piedāvājumu kādā Eiropas klubā.»

Daugaviņš atzina, ka Ženēvas klubā gūst gandarījumu, jo treneris viņam uzticas, bet NHL būs jārēķinās, ka vismaz sākumā atkal vajadzēs strādāt mazākuma brigādē.

NLA pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām «Servette» pagaidām ar 2-3 zaudē cita latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai Cīrihes «ZSC Lions» komandai.

Ar pieciem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm desmit spēlēs Daugaviņš joprojām ir izslēgšanas spēļu rezultatīvākais hokejists.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu