NEPLP lēmumu par PBK slēgšanu neatbalsta 67% Latvijas pilsoņu (106)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu par iespējamo PBK slēgšanu kopumā neatbalsta 67% Latvijas pilsoņu. Par to liecina marta vidū sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Drīzāk vai pilnībā pret PBK slēgšanu iebilst 91% Latvijas pilsoņu, kuri atbalsta «Saskaņas Centru». 4% no šīs partijas elektorāta izteikuši atbalstu PBK slēgšanai, bet 5% respondentu nav noteiktas pozīcijas šajā jautājumā.

Drīzāk vai pilnībā PBK slēgšanu neatbalsta arī 65% «Zaļo un Zemnieku savienības» potenciālo vēlētāju. Par kanāla slēgšanu izteikušies 15% šī politiskā spēka atbalstītāju, bet 20% savu attieksmi noformulēt bija grūti.

No «Vienotības» elektorāta 54% iebilst pret kanāla slēgšanu, 29% pret to izturas atbalstoši, bet 17% nav skaidras pozīcijas šajā saistībā.

Attiecībā uz citu politisko partiju, apvienību un kustību potenciālo elektorātu aptaujas dati nedod iespēju izkristalizēt precīzas tendences.

Balsstiesīgie Latvijas iedzīvotāji, kuri neatbalsta PBK slēgšanu, savu attieksmi pārsvarā argumentē tādējādi, ka tā būtu vārda brīvības ierobežošana un cenzūra, ka tāda rīcība provocētu nacionālo neiecietību un naidu, samazinātu izklaidējošo raidījumu piedāvājumu Latvijas skatītājiem, kā arī būtu vēršanās pret Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu