Dailes teātrī notiks radošā darbnīca bērniem «Nolasīt pavasari» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Svētdien, 13. aprīlī, plkst. 12.00 Dailes teātrī notiks radošā darbnīca bērniem «Nolasīt pavasari», ko sadarbībā ar Dailes teātri piedāvā Latvijas Nacionālā bibliotēka, uzņēmums «Nice place» un Pasaules Dabas Fonds.

Radošajā darbnīcā dažādās nodarbībās bērni veidos pavasara taku, kur dabas vērojumi, tautas tradīcijas un rūpes par tīru vidi ies roku rokā ar iespēju lasīt to, ko lasīja pirms simts gadiem.

Tāpat kā visur pasaulē, arī Latvijā arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta dabas piesārņojumam, atjaunojamiem un neatjaunojamiem resursiem un atkritumu šķirošanai. Pamazām notiek gatavošanās Lielajai talkai, taču jāsaprot, ka ar putekļu noslaucīšanu vien nepietiek. Lai saglabātu tīru vidi, nepieciešama ne tikai pārliecība, bet arī pārdomāta rīcība. Izstādē «Veronika Rihterova – pagodinājums PET pudelei. Radošā reciklācija Čehijas Republikā» novērotais ļaus pašiem no PET pudelēm radīt, piemēram, lidmašīnu.

Uzņēmums «Nice place» savos suvenīros rāda Latviju tādu, kāda tā šķiet mums pašiem – ar daudzveidīgo dabu, sirsnīgajiem cilvēkiem, dažādajām lietām un daudzām interesantām, skaistām un jaukām vietām. «Nice place» izstrādājumu vizuālo un tehnisko dizainu veido māksliniece Zane Ernštreite, kura iemācīs izveidot latviskas rakstu zīmes un to nospiedumus.

Kopā ar Pasaules Dabas Fonda simbolu – melnbalto pandu – iepazīsim dzīvnieku pēdu nospiedumus un dosimies pastaigā pa pašu izveidoto pavasara taku.

Radošo darbnīcu «Nolasīt pavasari» vadīs māksliniece Zane Ernštreite, Pasaules Dabas Fonda panda un Latvijas Nacionālās bibliotēkas darbinieki. Būs arī nelielas uzkodas.

pasakumi@dailesteatris.lv

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu